12 تا از خواص کاکوتی برای مردان و زنان

12 تا از خواص کاکوتی برای مردان و زنان را در این پست طبیب گفت با شما به اشتراک گذاشتیم. کاکوتی یکی از گیاهان داریی پرکاربرد در طب ایرانی است که برای درمان انواع بیماری از آن استفاده می شود.

کاکوتی چیست؟

کاکوتی اسم دیگر هم دارد و به نام های سَرسان و مُشکطرامشیع در منابع طب سنتی شناخته می شود. این گیاه دارویی از خانواده نعناعیان است و از نظر ظاهر و بو شباهت بسیار زیادی با مرزنجوش و آویشن کوهی دارد. زمان رویش آن در فصل بهار و محل رشد آن غالباً مناطق کوهستانی است.

طبع کاکوتی در طب سنتی

گیاه کاکوتی در دسته بندی گرم و خشک تعلق می گیرد و بخاطر همین طبع برای افراد دارای مزاج گرم تر(بلغمی مزاج ها) مفید است و برای کسانی که مزاج گرم و خشک (صفراوی) دارند مضر است. البته صفراوی مزاج ها در دوز کم و مصلح ها می توانند از این گیاه پرخاصیت استفاده کنند.

کاکوتی در کدام استان های ایران رشد می کند:

  • خراسان شمالی
  • فارس
  • ارومیه
  • گیلان
  • شهرکرد
  • چهارمحال و بختیاری
  • اصفهان

12 تا از خواص کاکوتی برای مردان و زنان

در ویدئو بالا بصورت 12 عنوان با خواص کاکوتی آشنا شدید در ادامه می توانید یکسری دیگر از خواص کاکوتی را به همراه توضیح مشاهده کنید:

همچنین ببینید:  خواص شگفت آور سمنو در طب سنتی

1- خواص کاکوتی برای مردان

از بزرگترین خواص کاکوتی برای مردان تقویت قوای جنسی است همچنین در درمان ناتوانی جنسی و ناباروری مردان کمک می کند و از قدیم در طب ایرانی از گیاه کاکوتی برای حل این مشکلات مردان استفاده می شد.

2- کمک به درمان افسردگی

افسردگی یکی از علل اصلی ناتوانی در سراسر جهان در نظر گرفته می شود و گیاه کاکوتی در زمینه کمک به این بیماری آزمایش شده است که نتیجه های قابل قبولی هم داشته است البته به عنوان یک درمان مکمل می توان به این گیاه نگاه کرد. در صورتیکه دارو برای درمان افسردگی خود استفاده می کنید ضرروی است که برای نداشتن تداخل دارویی حتما مصرف کاکوتی را با پزشک خود در میان بگذارید.

3- خواص کاکوتی برای زنان

گیاه کاکوتی در طب قدیم ایرانی به عنوان یک بادشکن طبیعی شناخته می شود و به دلیل این خاصیت ضد دردی که دارد برای درمان کمرد درد و دل درد شدید در دوران قاعدگی و پریودی زنان استفاده می شود. کاکوتی کوهی به عنوان یک گیاه قاعده آور شناخته می شود و می تواند به درمان قاعدگی نامنظم کمک کند.

4- مفید برای دستگاه گوارش

کاکوتی دارای خاصیت ضد میکروبی می باشد از این رو استفاده از آن، هلیکوباکترپیلوری را کاهش می دهد و متعاقبا موجب کاهش خطر ابتلا به زخم معده می شود. کاکوتی همچنین ضد نفخ و ضد دل پیچه است و برای درمان معده درد نیز می تواند مفید باشد. یک فنجان دمنوش کاکوتی را پس از وعده غذایی بنوشید چرا که با توجه به خاصیت ضدمیکروبی کاکوتی برای درمان و پیشگیری از زخم معده مفید و موثر است.

5- جلوگیری از خونریزی بینی

برای جلوگیری از خونریزی بینی از دم کرده کاکوتی می‌توان استفاده کرد. برای این منظور، پنبه‎ای را آغشته به کاکوتی کرده و آن را در بینی قرار دهید.

عکس کاکوتی کوهی

عکس کاکوتی کوهی

6- کاکوتی برای سرفه

مصرف کاکوتی تاثیرات اثبات شده‌ای در درمان مشکلات تنفسی دارد. علاوه بر ویژگی‌‌های ضد سرفه و خلط آوری کاکوتی، می‌توان از آن برای درمان بسیاری از بیماری‌های عفونی، مشکلات تنگی نفس و سکسکه هم استفاده کرد. مصرف کاکوتی می‌تواند مجاری تنفسی را ضدعفونی کرده و باعث بهبود وضعیت تنفسی شود. برای درمان سرفه می توانید 4 گرم کاکوتی را در 250 سی‎سی آب جوشانده و دم کنید و روزی یک تا دو فنجان بخورید تا شاهد بهبود مشکلات تنفسی خود از جمله سرفه باشید.

همچنین ببینید:  خواص جادویی مرزنجوش برای سلامتی!

7- کاکوتی برای دیابت

عصاره کاکوتی می‌تواند با اثر بر روی سلول‌های بتای پانکراس و افزایش ترشح انسولین، موجب کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شوند.

8- مصلح لبنیات

از دیگر خواص کاکوتی متعادل سازی لبنیات از جمله دوغ و ماست است چون طبع کاکوتی همانطور که در ابتدا گفتیم گرم و خشک است.

9- ضد تشنج گیاهی

تحقیقات جدید نشان می دهد که ترکیبات گابائرژیک و آنتی کولینرژیک در گیاه دارویی کاکوتی وجود دارد. فلاونوئیدهای کاکوتی با تاثیر بر گیرنده های GABA اثرات کنترل کننده گابا و در نتیجه ضد تشنجی خود را اعمال می کنند. همچنین این گیاه دارای ترکیبات معطری است که در کاهش اضطراب و استرس روانی موثر بوده و روی سیستم عصبی تاثیرات ملایمی دارند.

10- روشن سازی پوست

کاکوتی برای پوست هم مفید است و اثرات روشن‌ کنندگی بر پوست می‌گذارد و باعث درخشان و شفاف شدن پوست صورت می شود. برای بهره بردن از خواص کاکوتی برای پوست می توانید از دمنوش یا روغن این گیاه استفاده کنید. روغن کاکوتی خواص ضد باکتری و ضد عفونی قوی دارد و از بهترین روغن های گیاهی برای پاکسازی پوست است. این ماده سلول های مرده ، تمام چربی های اضافه ، کثیفی ها و آلودگی های گوست را از بین می برد و باعث روشن تر شدن پوست می شود . هم چنین این روغن از بروز آکنه و جوش نیز جلوگیری می کند.

همچنین ببینید:  زردک چیست: خواص و بهترین روش مصرف

11- کاکوتی برای سرماخوردگی

کاکوتی به دلیل داشتن خاصیت ضد باکتریایی موجب کاهش خطر ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی میشود مخصوص در افرادی که در مناطق کوهستانی زندگی می کنند در فصل زمستان حتما از این گیاه پرخاصیت استفاده کنند تا دچار بیماری ویروسی نشوند.

 

عکس کاکوتی خشک

عکس کاکوتی خشک

12- ضد سرطان

طبق تحقیقات انجام شده یکی از بهترین گیاهان دارویی برای کمک به  پیشگیری و درمان سرطان معده نیز می باشد. کاکوتی قادر است 32 درصد رشد تومور های سرطانی را و همچنین 47 درصد رشد سرطان غدد را کاهش دهد. در مطالعاتی که دانشمندان انجام داده اند عصاره کاکوتی خاصیت قوی تری برای از بین بردن سرطان معده نسبت به آلوئه ورا، زعفران و زنجبیل که خاصیت ضد سرطانی آن ها نیز ثابت شده است، دارا می باشد. البته در صورتی که در حال حاضر در حال شیمی درمانی هستید حتما قبل از مصرف کاکوتی با پزشک خود مشورت کنید چون ممکن است این گیاه دارویی با داروهای شیمی درمانی شما تداخل داشته باشد.

همچنین ببینید:  خواص گزنه برای سلامتی (منبع غنی ویتامینی) را بشناسید

فواید کاکوتی برای رحم

در طب سنتی گیاهی از کاکوتی برای طیف وسیعی از فواید سلامتی استفاده شده است که برخی از آنها ممکن است به سلامت زنان و رحم مربوط باشد. در اینجا برخی از خواص کاکوتی که ممکن است برای سلامت رحم زنان مرتبط باشد آورده شده است:

1. خواص آنتی اکسیدانی:

Ziziphora حاوی ترکیباتی است که خواص آنتی اکسیدانی از خود نشان می دهد. آنتی اکسیدان ها می توانند به کاهش استرس اکسیداتیو در بدن کمک کنند، که ممکن است اثر محافظتی بر روی رحم و سایر اندام های تولید مثل داشته باشد.

2. اثرات ضد التهابی:

کاکوتی به دلیل خواص ضد التهابی آن مورد مطالعه قرار گرفته است. التهاب در رحم می تواند منجر به شرایط مختلفی شود، بنابراین اثرات ضد التهابی کاکوتی ممکن است برای سلامت رحم زنان مفید باشد.

3. فعالیت ضد میکروبی و ضد قارچی:

کاکوتی در برخی مطالعات خواص ضد میکروبی و ضد قارچی نشان داده است. این می تواند برای حفظ تعادل سالم میکروارگانیسم ها در سیستم تولید مثل و جلوگیری از عفونت ها مهم باشد.

4. سلامت قاعدگی:

برخی از کاربردهای سنتی Ziziphora شامل کمک به بی نظمی های قاعدگی یا قاعدگی دردناک است. خواص آن ممکن است به تنظیم چرخه های قاعدگی و کاهش ناراحتی مرتبط کمک کند.

5. آرامش عضلات رحم :

پیشنهاد می شود که کاکوتی ممکن است دارای خواصی باشد که به شل شدن عضلات رحم کمک می کند. این به طور بالقوه می تواند برای شرایطی که شامل اسپاسم یا گرفتگی رحم است مفید باشد.

6. عادل هورمونی:

کاکوتی ممکن است با تعادل هورمونی در بدن تداخل داشته باشد. عدم تعادل هورمونی می تواند بر سلامت رحم و شرایطی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یا اندومتریوز تأثیر بگذارد.

نحوه استفاده از کاکوتی برای مشکلات رحم

برای استفاده از کاکوتی نیاز است که حتما با متخص طب سنتی مشورت کنید اما برخی از پر استفاده ترین روش های استفاده از کاکوتی شامل موارد زیر می شود:

  1. استفاده از دمنوش کاکوتی
  2. استفاده از روغن کاکوتی
  3. استفاده در غذا و نوشیدنی ها

 

توجه به این نکته مهم است که اگرچه شواهد یا استفاده های سنتی وجود دارد که نشان می دهد کاکوتی می تواند برای سلامت رحم زنان مفید باشد، تحقیقات علمی بیشتری برای درک کامل اثرات آن و هرگونه عوارض جانبی احتمالی مورد نیاز است. مشاوره با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی یا یک گیاه شناس آگاه در مورد Ziziphora (کاکوتی) یا متخصص طب سنتی قبل از استفاده از آن برای نگرانی های خاص سلامتی توصیه می شود.

موارد منع مصرف کاکوتی

  1. کاکوتی برای فشار خون: کاکوتی موجب افزایش فشار خون می‌شود. افراد مبتلا به فشار خون نباید در مصرف کاکوتی زیاده‌روی کنند.
  2. این گیاه نباید توسط مادران باردار مصرف شود، چرا که خطر سقط جنین را به همراه دارد.
  3.  به طور کلی گیاه کاکوتی نباید به صورت مداوم و زیاد مصرف شود.
  4. مادران شیرده قبل از مصرف این گیاه حتما با پزشک خود مشورت کنند.

میزان مصرف مجاز کاکوتی

همانطور که در بخش قبل گفتیم مصرف این گیاه بصورت منظم به شکل دمنوش و جوشانده می تواند عوارضی داشته باشد و فقط در صورت تجویز طبیب طب سنتی می توانید آن را به شکل دارو روزانه مصرف کنیم. اما بطور عمومی مصرف روزانه 2 تا 3 گرم کاکوتی بصورت پودر خشک برگ کاکوتی می تواند بی خطر باشد البته برای کسانی که حساسیت ندارند و طبع گرم و خشکی ندارند.

بهترین زمان مصرف کاکوتی

بسته به نوع درمان بیماری ممکن است زمان مصرف کاکوتی متفاوت باشد اما بطور کلی افراد می توانند دو ساعت بعد از دمنوش این گیاه استفاده کنند. چون کاکوتی بعد از غذا نه تنها مانند چای سیاه آهن بدن را دفع نمیکند بلکه هضم غذا را آسان میکند.

انواع روش های مصرف کاکوتی

  • دمنوش کاکوتی
  • شربت کاکوتی
  • طعم دهنده دوغ،چای
  •  عرق کاکوتی
  • کاربرد آشپزی

نام دیگر گیاه کاکوتی چیست ؟

کاکوتی اسم دیگر هم دارد و به نام های سَرسان و مُشکطرامشیع در منابع طب سنتی شناخته می شود. در منابع انگلیسی نام های field bazil و ziziphora برای این گیاه استفاده می شود.  در زبان مردم رودبار استان گیلان به آن «پلنگ مشت» می‌گویند و این سبزی طعم دهنده اصلی غذایی به نام شامی رودباری است. به زبان کردی کرمانجی این گیاه به نام آنوخ شناخته و فروخته می شود.

کاکوتی به زبان ترکی

در آذربایجان به آن کهلیک اُتی (Kəhlik oti) و یا ککلیک اوتی (Kəklik oti) به معنای علف کبک گفته می‌شود.

 

 

اشتراک گذاری:

پست‌های پیشنهادی

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمام حقوق برای سایت طبیب گفت محفوط و کپی از مطالب بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.