خواص کندر در طب سنتی + ( نحوه مصرف برای تقویت حافظه)

امروز در این پست سایت طبیب گفت در بخش خواص گیاهان دارویی در خدمت شما هستیم با معرفی خواص کندر، نحوه مصرف کند در طب سنتی، به همراه دکتر یوسفی از پزشکان طب ایرانی: سلام خدمت بینندگان عزیز انشااله که همیشه خوش و خرم و سالم باشند. از قدیم در خاطرمان هست پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها توصیه می‌کردند که آدامس نجوید و بجای آن از کندرو استفاده بکنیم چرا که مضرات آدامس را ندارد و کلی هم خاصیت‌ دارد. همچنین خیلی ها بر این باور هستند که مصرف کندر در بارداری باعث افزایش هوش کودک می شود اما نظر پزشک را در این مورد در پست بررسی می کنیم پس حتما تا انتها همراه ما باشید.

خواص کندر در طب سنتی

از مهم ترین خواصی که برای کندر در کتب طب سنتی آماده است پاک کنندگی روح حیوانی و روح نفسانیه است یعنی اخلاط بد را از مغز و قلب پاک می‌کند. بنابراین ما در اکثر بیماری‌ها چه بیماری‌هایی سرفه رطوبی باشه و چه گوارشی می‌توانیم راحت از آن استفاده کنیم.

نحوه مصرف کندر

از متدوال ترین روش های مصرف کندر بصورت جویدن است که باعث تقویت حافظه می شود و بهترین زمان مصرف آن بصورت ناشتا است و طول مدت استفاده از آن بخاطر گرمی زیاد نباید بیشتر از 15 تا 20 روز باشد. روش مصرف دیگر کندر  این است که یک نخود کندر را داخل نصف لیوان آب ریخته و صبح آن را میل کنند.

کندر چند نوع است؟

کندر دارای دو نوع است:

  1. کندر نر (خوراکی)
    کندر نر برای مصارف خوراکی مانند تقویت معده، گرم کردن بدن، تقویت جنسی و نعوظ، ضدالتهاب و… استفاده می‌شود.
  2.  کندر آتشی
    کندر آتشی جهت مصارف خارجی مانند ضدعفونی کردن فضا، دود کردن جهت گرم کردن مغز و… استفاده می‌شود. به کندر آتشی کندر ماده هم می گویند. معمولا کندر ماده ارزان‌تر از کندر نر و خوراکی میباشد.

تفاوت کندر خوراکی و غیرخوراکی

کندر خوراکی

این نوع کندر شفاف تر و روشن تر و دارای طعم شیرین تر نسبت به کندر ماده است.

کندر آتشی

دارای رنگ تیره تر و طعم تلخ تر نسبت به کندر نر میباشد.

متاسفانه خیلی از مرکاز فروش محصولات گیاهی از این مسئله اطلاعات کافی ندارند، لذا در زمان خرید کندر از خوراکی بودن یا نبودن آن اطمینان حاصل کنید. شما می توانید از کندر خوراکی بجای کندر آتشی استفاده کنید، اما استفاده از کندر آتشی برای خوردن اکیدا توصیه نمی شود.

تشخیص کندر خوب از بد چگونه است

 کندر خوراکی  هر چی روشن‌تر باشه بهتره  بعضی از کندر ها تیره رنگ هستند کیفیت پایین تری دارند هرچه به زردی بزند و شفاف باشد بهتر است. و کندر خوب شعله ور باید باشد. و بو و رایحه کندر باید به تلخی بزند.

کندر آتشی چیست؟

همانطور که در بخش های قبلی گفتیم نوعی کند وجود دارد به نام کندر آتشی (غیرخوراکی) که به همراه اسپند و یا صمق مقل ارزق به منظور ضد عفونی کردن و خوشبو کردن محیط منزل دود می کنند. علاوه بر این، دود کندر آتشی تاثیر قابل توجهی در درمان افسردگی و اضطراب دارد و هم چنین برای کاهش سر درد نیز به کار می رود. تفاوت کندر خوراکی و کندر آتشی در ویدیو ابتدای صفحه گفته شده است

طبع کندر چیست؟

از نظر حکمای طب سنتی، طبع کندر گرم و خشک است. اصل مزاج یکی از مبانی اصلی طب سنتی ایران می باشد. توجه به مزاج خوراکی ها جزء اصلی ترین توصیه های پزشکان طب سنتی است. خوراکی ها با مزاج سرد و خشک برای دموی مزاج ها مفید و برای سوداوی مزاج ها مضر است. مواد غذایی با طبع گرم و خشک برای بلغمی مزاج ها مفید و برای صفراوی مزاج ها مضر است. خوراکی ها با طبع گرم و تر برای سوداوی مزاج ها مفید و برای دموی مزاج ها مضر است. مواد غذایی با مزاج سرد و تر برای صفراوی مزاج ها مفید و برای بلغمی مزاج ها مضر است.

کندر برای بارداری مضر است یا مفید؟

دکتر روجا رحیمی متخصص داروسازی طب سنتی مصرف کندر در باراداری را توصیه نمی کند چون ممکن است باعث بیش فعالی کودک شود. پس با اینکه کندر برای تقویت حافظه کودک مفید است اما مصرف آن خطراتی هم به همراه دارد.

میزان مصرف کندر برای تقویت حافظه

همچنین ببینید:  چگونه کندر را مصرف کنیم؟ (پاسخ دکتر یارقلی متخصص طب سنتی)

از اصلی ترین خواص کندر که در کتب طب سنتی به آن اشاره شده است تقویت حافظه است. اما میزان مصرف کندر برای تقویت حافظه چقدر باید باشد. تجویز کندر به میزان 0.05 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن موجب افزایش چشمگیر قابلیت‌های یادگیری به ویژه تقویت و نگهداری حافظه می‌شود.

مدت مصرف کندر برای حافظه

 همانطور که در بخش قبلی هم به آن اشاره شد کندر برای تقویت حافظه بسیار مفید است و از از قدیم کندر را به عنوان یک ماده تقویت حافظه شناخته می شد. اما چه مدت مصرف کندر برای حافظه نیاز است؟ مصرف کندر نباید بیشتر از 15 روز باشد و مصرف طولانی مدت آن بدون تجویز پزشک می تواند عوارض زیادی برای بدن داشته باشد.

کندر از چه درختی بدست می آید؟

 کندر از درخت Boswellia به دست می آید. درخت Boswellia بومی مناطق آفریقا به ویژه سومالی، اتیوپی و سودان و همچنین بخش‌هایی از شبه جزیره عربستان از جمله یمن و عمان است. این درخت کوچک که شاخه های منعدد آن در قسمت انتهایی ساقه ظاهر می شود و تماما پوشیده از کرک حتی کرک های پنبه ای جلوه می کند. برگ های مرکب آن، از 7 تا 15 برگچه دندانه دار تشکیل می یابد. گل هایی نر –ماده، به رنگ سفید و مجتمع به صورت خوشه های دراز در محور ساقه دارد.

درخت کندر

از تنه آن بر اثر ایجاد شکاف، گم رزینی به صورت شیره سفید رنگ خارج می شود که به سهولت قطرات کوچک می بندد و یا در پی درخت ریخته می شود. این گم رزین، آن سنس Encense یا اولیبان Oliban نام دارد. قطعات کوچک اولیبان، رنگ هایی متفاوت زرد روشن، زرد مایل به قهوه ای، سفید مایل به آبی و سفید مایل به سبز دارند ولی اگر به صورت گرد در آیند، رنگ سفید پیدا می کنند. طعم اولیبان، معطر و کمی تلخ است. پس از سوختن نیز بوی مطبوع از آن در فضا پخش می شود. و بیشتر در رویشگاه صخره ای و اغلب با خاک های آهکی رشد می کند.

آیا کندر برای مفاصل خوب است؟

کندر غنی از اسید بوسولیک هستند که برای مفاصل بسیار مفید است. اسید بوسولیک از عصاره درخت کندر، به دست می‌آید و برخی شواهد نشان می‌دهند که کندر ممکن است به آرتریت (آرتروز) کمک کند. البته استفاده کردن یا نکردن، میزان و مدت مصرف کندر برای مفاصل بستگی به پزشک حوزه طب ایرانی دارد.

کندر را با چه چیز هایی نباید مصرف کرد؟

کندر را با سایر مکمل ها یا گیاهانی که اثرات مشابهی بر بدن دارند، تداخل داشته باشد. این شامل مکمل هایی مانند زردچوبه، زنجبیل و … است. اگر هر یک از این مکمل ها را مصرف می کنید، مهم است که قبل از مصرف کندر به پزشک خود بگویید. همچنین کندر با داروهای شیمیایی ممکن است تداخل داشته باشند حتما قبل از مصرف با پزشک خود درباره داروهایی که مصرف می کنید صحبت کنید.

اشتراک گذاری:

پست‌های پیشنهادی

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمام حقوق برای سایت طبیب گفت محفوط و کپی از مطالب بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.