10 تا از مهم ترین علائم کمبود منیزیم را بشناسید

امروز در این پست وب سایت طبیب گفت در خدمت شما هستیم با معرفی مهم ترین علائم کمبود منیزیم در بدن، منیزیم یک ماده معدنی ضروری است که نقش مهمی در عملکردهای مختلف بدن دارد. در بیش از 300 واکنش آنزیمی در بدن، از جمله تولید انرژی، سنتز پروتئین، عملکرد ماهیچه ها و عملکرد عصبی نقش دارد.

منیزیم همچنین برای حفظ استخوان های قوی و سلامت قلب بسیار مهم است. ما منیزیم را از رژیم غذایی خود از طریق غذاهایی مانند آجیل، دانه ها، سبزیجات سبز برگ، غلات کامل و برخی میوه ها دریافت می کنیم. در برخی موارد، مکمل ها ممکن است برای اطمینان از دریافت کافی منیزیم، به ویژه برای افرادی که کمبود یا شرایط سلامت خاصی دارند، توصیه شود. اما علائم کمبود منیزیم می توانید در ادامه این پست مشاهده کنید.

علائم کمبود منیزیم

علائم کمبود منیزیم

همچنین ببینید:  20 غذای غنی از منیزیم برای رفع نیاز روزانه

10 تا از مهم ترین علائم کمبود منیزیم را در تصویر بالا مشاهده کردید حال برای آشنایی بیشتر می توانید در ادامه این پست همراه ما باشید.

1. خستگی، گرفتگی و انقباض عضلانی

خستگی یک اصطلاح گسترده است که شامل علائم خستگی یا ضعف جسمی و ذهنی است. به طور معمول، به سادگی به این معنی است که شما نیاز به استراحت دارید. با این حال، خستگی شدید یا مداوم ممکن است نشان دهنده یک مشکل سلامتی باشد. هم خستگی عمومی و هم ضعف عضلانی خاص از علائم کمبود منیزیم هستند. سطوح پایین منیزیم بر فرآیندهای متعدد بدن از جمله سیگنال دهی عصبی و سطوح پتاسیم در سلول های عضلانی تأثیر می گذارد که به ترتیب ممکن است باعث خستگی و ضعف شود.

2. ضربان قلب نامنظم

آریتمی قلب، یا ضربان نامنظم قلب، یک اثر بالقوه شدید کمبود منیزیم است. آریتمی می تواند از عدم ایجاد علائم تا ایجاد علائم بسیار جدی متغیر باشد. در برخی افراد ممکن است باعث تپش قلب شود که مکث بین ضربان قلب است. در شدیدترین موارد، آریتمی ممکن است خطر سکته مغزی یا نارسایی قلبی را افزایش دهد. کمبود منیزیم می تواند باعث آریتمی یا ضربان قلب نامنظم شود یا بدتر شود که ممکن است خطر عوارض جدی تری مانند سکته مغزی یا نارسایی قلبی را افزایش دهد. اگر ضربان قلب نامنظم دارید حتما قبل مصرف مکمل منیزیم نیاز است که با پزشک متخصص قلب مشورت کنید.

3. فشار خون بالا

مطالعات حیوانی نشان می دهد که کمبود منیزیم ممکن است باعث افزایش فشار خون  شود همانطور که می دانید فشار خون بالا به عنوان قاتل خاموش در جهان شناخته می شود. در حالی که شواهد مستقیم در مورد انسان وجود ندارد، تحقیقات نشان می دهد که سطوح پایین منیزیم یا مصرف ناکافی رژیم غذایی ممکن است فشار خون را افزایش دهد.

علاوه بر این، بررسی‌های منبع معتبر نشان می‌دهد که مکمل‌های منیزیم ممکن است فشار خون را کاهش دهند، به ویژه در بزرگسالان مبتلا به فشار خون بالا. شواهد نشان می دهد که کمبود منیزیم ممکن است فشار خون را افزایش دهد. علاوه بر این، مکمل ها ممکن است برای افراد مبتلا به فشار خون بالا مفید باشند.

همچنین ببینید:  چه کسانی نباید مکمل منیزیم مصرف کنند؟

5. آسم

کمبود منیزیم در افراد مبتلا به آسم شدید بسیار دیده شده است. علاوه بر این، سطح منیزیم در افراد مبتلا به آسم کمتر از افرادی است که این بیماری را ندارند. داروهای استنشاقی با سولفات منیزیم اغلب می توانند به کاهش علائم خفیف آسم کمک کنند و سولفات منیزیم داخل وریدی یک درمان موثر برای تشدید شدید است.

با این حال، شواهد برای اثربخشی مکمل‌های منیزیم در افراد مبتلا به آسم متناقض است. خلاصه که کمبود منیزیم با آسم شدید مرتبط است. با این حال، نقش آن در ایجاد آسم به طور کامل شناخته نشده است.

6. پوکی استخوان

منیزیم مانند کلسیم کمک می کند تا استخوان های شما را سفت و تقویت کنند. هنوز مشخص نیست که آیا سطوح پایین منیزیم خطر شکستگی استخوان را افزایش می دهد یا خیر، اما تصور می شود که این یک عامل خطر برای پوکی استخوان باشد . شما باید بتوانید تمام منیزیم مورد نیاز خود را از غذا به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل دریافت کنید.

7. میگرن

مطالعات نشان داده است که افرادی که میگرن دارند نسبت به افرادی که سردرد ندارند، سطح منیزیم کمتری دارند. برخی از دانشمندان بر این باورند که منیزیم سیگنال‌هایی را در مغز که منجر به میگرن می‌شوند، مسدود می‌کند. به همین دلیل گاهی اوقات از اکسید منیزیم برای درمان و پیشگیری از میگرن استفاده می شود. منیزیم یک ماده معدنی ضروری است که بدن ما برای عملکرد صحیح به آن نیاز دارد.

 

8. اضطراب

سطوح پایین منیزیم در بدن می تواند استرس را افزایش دهد و سطوح بالای استرس فیزیکی یا ذهنی می تواند منیزیم را کاهش دهد. یکی از واکنش های بدن به استرس و اضطراب، تنش عضلانی است. منیزیم یک ماده مغذی ضروری برای عملکرد عضلات است و به بافت عضلانی کمک می کند تا آرام شود.

9. بی خوابی

محققان بر این باورند که منیزیم ممکن است به طرق مختلف باعث خواب بهتر شود، مانند کاهش هورمون استرس کورتیزول، افزایش هورمون خواب آور به نام ملاتونین، و کمک به تنظیم انتقال دهنده های عصبی برای سیستم عصبی مرکزی شود. پزشکان  100 میلی‌گرم تا 350 میلی‌گرم مکمل منیزیم را نیم ساعت قبل از خواب برای کمک به درمان بی خوابی تجویز می کنند.

9. حالت تهوع و استفراغ

منیزیم برای متعادل کردن سطح کورتیزول شناخته شده است که هورمون اولیه ای است که بر سطح قند خون ما تأثیر می گذارد. بنابراین، منیزیم به اندازه کافی کورتیزول ما را متعادل می کند و به نوبه خود سطح قند خون ما را تثبیت می کند. و این می تواند تهوع صبحگاهی را به حداقل برساند.

10. ضعف حافظه و عملکرد شناختی

برخی از مطالعات نشان می دهد که منیزیم رژیم غذایی با عملکرد شناختی بهتر مرتبط است و ممکن است خطر زوال عقل را کاهش دهد. یک مطالعه که 1000 بزرگسال میانسال را به مدت 17 سال مورد بررسی قرار داد، نشان داد افرادی که بالاترین سطح منیزیم را مصرف می‌کردند، 37 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل در مقایسه با افرادی بودند که کمترین مقدار را مصرف کردند.

علائم کمبود منیزیم در زنان

وقتی زنان به اندازه کافی منیزیم در بدن خود ندارند، ممکن است دچار مشکلاتی مانند گرفتگی عضلات، خستگی و احساس خستگی شوند. به عنوان مثال، اگر زنی به اندازه کافی منیزیم دریافت نمی کند، ممکن است بعد از ورزش یا دویدن در خارج از خانه واقعاً احساس درد کند. آیا می‌دانستید که طبق اعلام موسسه ملی بهداشت کشور آمریکا، حدود 60 درصد از بزرگسالان در این کشور منیزیم کافی در رژیم غذایی خود دریافت نمی‌کنند؟ این آمار بسیار بزرگی است که ممکن است به دلیل از دست دادن این ماده معدنی مهم احساس خستگی و درد کنند.

بدون منیزیم کافی، بدن شما ممکن است نتواند تمام کارهایی را که برای حفظ احساس خوب انجام می دهد را انجام دهد. بنابراین مهم است که با خوردن غذاهایی مانند آجیل، دانه‌ها و سبزیجات سبز برگ، از دریافت منیزیم کافی در رژیم غذایی خود مطمئن شوید.

تشخیص کمبود منیزیم

کمبود منیزیم از طریق ترکیبی از روش های مختلف پزشکی تشخیص داده می شود. در اینجا رویکردهای اولیه وجود دارد:

1. آزمایش خون:

از متداول ترین روش های تشخیص کمبود منیزیم استفاده از آزمایش خون است که در سراسر جهان رایج است و یکی از بهترین راه های تشخیص کمبود منیزیم است که به دو روش انجام می شود که شامل:

  • تست سرمی منیزیم: این رایج ترین آزمایش است، اما ممکن است همیشه سطح منیزیم کل بدن را به طور دقیق منعکس نکند. تنها حدود 1 درصد از منیزیم بدن در خون یافت می شود.
  • سطح منیزیم داخل سلولی: آزمایشات جامع تری مانند تست بارگیری منیزیم ممکن است برای ارزیابی سطح منیزیم در سلول ها انجام شود که نشان دهنده بهتری از کل منیزیم بدن است.

2. آزمایش ادرار:

آزمایش ادرار 24 ساعته می تواند به تعیین میزان منیزیم دفعی بدن کمک کند، که می تواند نشان دهد که آیا منیزیم کافی را از رژیم غذایی خود جذب می کنید یا خیر. این آزمایش بعد از آزمایش خون دومین روش متداول برای تشخیص کمبودی این مواد معدنی ضرروی بدن است.

3. بررسی رژیم غذایی:

بررسی رژیم غذایی شما می تواند به تشخیص سطح منیزیم بدن شما کمک کند، متاسفانه اکثر ما در رژیم غذایی خود کمتر از مواد غذایی که دارای منیزیم کافی هستند استفاده می کنیم.

اگر مشکوک به کمبود منیزیم هستید، توصیه می شود برای ارزیابی و مدیریت آن با یک پزشک مشورت کنید.

برای کمبود منیزیم چی بخوریم

در پست معرفی غذاهای سرشار از منیزیم درباره میزان منیزیم موجود در مواد غذایی مختلف صحبت کردیم در این قسمت فقط 5 تا از آن ها را به شما معرفی می کنیم. در ادامه با مشاهده پست پیشنهادی زیر می توانید با سایر مواد غذایی سرشار از منیزیم نیز آشنا شوید.

  • دانه کدو تنبل
  • دانه چیا
  • بادام درختی
  • اسفناج آب پز​​
  • بادام هندی

همچنین ببینید:  20 غذای غنی از منیزیم برای رفع نیاز روزانه

علائم کمبود منیزیم در چشم ها

تکان خوردن پلک ها را تجربه می کنید. کمبود منیزیم ممکن است علت اصلی تیک های عضلانی باشد. یکی از اولین علائم کمبود، پرش پلک است. پس اگر این شرایط تجربه می کنید باید بدانید که این یک هشدار از سوی بدن شما است که منیزیم کافی مصرف نمی کنید. پیشنهاد می کنم ویدئو علائم کمبود منیزیم در ناحیه چشم ها را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

نتیجه گیری:

به یاد داشته باشید، اگر علائم کمبود منیزیم دارید، مهم است که برای تشخیص و درمان مناسب با یک متخصص مشورت کنید. چون تشخیص کمبود منیزیم می تواند کمی دشوار باشد. زیرا فقط مقدار کمی منیزیم به طور معمول در خون اندازه گیری می شود و بیشتر منیزیم بدن در استخوان ها و سلول ها ذخیره می شود پس برای تشخیص فقط یک آزمایش خون کافی نمی باشد و گاهی اوقات نیاز است که رژیم غذایی شما و علائم همراهی که دارید بررسی شود و سپس تشخیص نهایی برای شما داده شود. پیشنهاد می کنم پست علائم کمبود منیزیم را برای دوستان خود ارسال کنید.

سوالات متداول درباره علائم کمبود منیزیم

جواب سوالات شما درباره علائم کمبود منزیم را در این قسمت پاسخ خواهیم داد، اگر شما هم درباره علائم کمبود منیزیم سوالی دارید زیر همین پست برای ما کامنت بگذارید.

کیا کمبود منیزیم دارن

شرایط مانند دیابت، جذب ضعیف، اسهال مزمن و بیماری سلیاک با از دست دادن منیزیم مرتبط هستند. افراد مبتلا به اختلال مصرف الکل نیز در معرض افزایش خطر کمبود هستند. افراد مسن نسبت به بزرگسالان و جوانان، دریافت منیزیم کمتری دارند. علاوه بر این، جذب منیزیم از روده در سنین کهنسالی کاهش می یابد و دفع منیزیم کلیوی با افزایش سن افزایش می یابد.

ارتباط کمبود منیزیم و درد مفاصل چیست؟

منیزیم، نقش مهمی در بسیاری از عملکردهای بدن از جمله عملکرد عضلات و اعصاب، کنترل قند خون و تنظیم فشار خون دارد. همچنین نقش بسزایی در سلامت مفاصل دارد. چرا منیزیم برای سلامت مفاصل مفید است:

التهاب را کاهش می دهد:

منیزیم دارای خواص ضد التهابی است که می تواند به کاهش درد و سفتی مفاصل مرتبط با شرایطی مانند آرتریت کمک کند.

عملکرد بهتر عضلات:

با کمک به شل شدن عضلات، منیزیم می تواند تنش و اسپاسم عضلانی را که اغلب به درد مفاصل کمک می کند، کاهش دهد.

سلامت استخوان:

منیزیم به طور هم افزایی با کلسیم و ویتامین D برای حفظ سلامت استخوان ها عمل می کند. استخوان ها و مفاصل قوی می توانند به کاهش درد مفاصل کمک کنند.

عملکرد اعصاب:

منیزیم از عملکرد عصبی سالم پشتیبانی می کند، که برای انتقال صحیح سیگنال و درک درد بسیار مهم است.

به یاد داشته باشید: در حالی که منیزیم می تواند برای درد مفاصل مفید باشد، یک درمان معجزه آسا نیست. برای درد مزمن مفاصل، مشورت با یک متخصص ارتوپد بهترین انتخاب است.

بهترین منیزیم برای گرفتگی عضلات

 منیزیم گلیسینات و مالات منیزیم دو فرم بسیار موثر در انتخاب بهترین نوع منیزیم برای درد مفاصل هستند. منیزیم گلیسینات، ترکیبی از منیزیم و گلیسین، یک مکمل موثر برای مدیریت درد مفاصل است. البته زیاد روی نوع منیزیم حساس نباشید تمام منیزیم های موجود در بازار می توانند نیاز شما را برطرف کنند. اما دوست دارید با انواع منیزیم آشنا بشید توصیه می کنم پست زیر را مشاهده کنید.

معرفی انواع منیزیم از زبان دکتر یارقلی

منیزیم کم روی چه اندامی تاثیر می گذارد؟

مغز، قلب و ماهیچه های شما برای انجام وظایف خود به شدت به منیزیم متکی هستند. منیزیم بر تعادل سایر الکترولیت ها از جمله سدیم، کلسیم و پتاسیم اثر مستقیم دارد. هیپومنیزیمی اغلب در کنار هیپوکلسمی (سطح پایین کلسیم خون) و هیپوکالمی (سطح پایین پتاسیم خون) اتفاق می افتد.

چه نوشیدنی سرشار از منیزیم است؟

آب میوه هایی مانند آب پرتقال، آب گیلاس و آب هندوانه همگی منابع خوبی از منیزیم، پتاسیم و فسفر هستند. طبق ، یک ظرف متوسط ​​مدرسه (124 گرم) آب پرتقال 100 درصد طبیعی، 13.6 میلی گرم منیزیم را برای بدن تامین می کند.

بیشترین منیزیم کدام میوه دارد؟

آووکادو : یک آووکادو کامل = 58 میلی گرم منیزیم. موز: یک عدد موز متوسط ​​= 32 میلی گرم منیزیم. پاپایا: یک پاپایای کوچک = 33 میلی گرم منیزیم. توت سیاه: 1 فنجان = 29 میلی گرم منیزیم دارد اگر علائم کمبود منیزیم را دارید می توانید این میوه ها را در سبد غذایی خود قرار دهید.

آیا منیزیم کم می تواند باعث افزایش وزن شود؟

تحقیقات نشان می دهد که مصرف ناکافی منیزیم و کمبود منیزیم ممکن است در شروع چاقی نقش داشته باشد. مصرف غذاهای غنی از منیزیم یا مصرف مکمل در صورت لزوم می تواند به حفظ سطح کافی منیزیم کمک کند.

آیا دارویی وجود دارد که نتوانید با منیزیم مصرف کنید؟

مصرف منیزیم با این داروها ممکن است باعث کاهش بیش از حد فشار خون شود. برخی از این داروها عبارتند از نیفدیپین (Adalat، Procardia)، وراپامیل (Calan، Isoptin، Verelan)، دیلتیازم (Cardizem)، isradipine (DynaCirc)، فلودیپین (Plendil)، آملودیپین (Norvasc) و غیره برای بررسی بیشتر تداخل داریی به پست زیر مراجعه کنید.

همچنین ببینید:  چه داروهایی را نباید با منیزیم مصرف کرد؟

آیا 500 میلی گرم منیزیم در روز زیاد است؟

دوزهای کمتر از 350 میلی گرم در روز برای اکثر بزرگسالان بی خطر هستند. در برخی افراد، منیزیم ممکن است باعث ناراحتی معده، حالت تهوع، استفراغ، اسهال و سایر عوارض جانبی شود. هنگامی که در مقادیر بسیار زیاد (بیش از 350 میلی گرم در روز) مصرف شود، منیزیم احتمالاً برای شما مضر است.

چه ویتامین هایی را نباید با منیزیم مصرف کرد؟

از مکمل های کلسیم، روی یا منیزیم به طور همزمان استفاده نکنید.

آیا می توانم روی و منیزیم را با هم مصرف کنم؟

پاسخ کوتاه: بله، باید منیزیم و روی را با هم مصرف کنید . پاسخ طولانی تر: بله، زیرا روی می تواند به جذب منیزیم کمک کند و منیزیم به بدن در تنظیم روی کمک می کند. مصرف این دوتا باهم باعث می‌شود این دو ماده معدنی هم افزایی داشته باشند و با هم جفت شوند.

آیا منیزیم به رشد مو کمک می کند؟

منیزیم در عملکرد آنزیم های دخیل در سنتز DNA و RNA و همچنین در تکثیر سلولی نقش دارد. این بدان معنی است که به رشد طبیعی مو کمک می کند. علاوه بر این، در تولید پروتئین نیز نقش دارد که موهای شما برای سالم و قوی بودن به آن نیاز دارند.

آیا منیزیم برای پوست مفید است؟

منیزیم به عنوان یک ماده مغذی ضروری، نقشی حیاتی در حفظ سلامت کلی شما ایفا می کند از جمله افزایش سلامت پوست شما، منیزیم می تواند به آبرسانی پوست شما، بهبود عملکرد سد پوست و موارد دیگر کمک کند.

کدام منیزیم برای اضطراب بهتر است؟

یک بررسی در سال 2017 نشان داد که گلیسین می تواند خواب را بهبود بخشد، التهاب را کاهش دهد و به مدیریت اختلالات متابولیک مانند دیابت کمک کند. همراه با این دلایل، این نوع منیزیم اغلب برای اضطراب توصیه می شود، زیرا به خوبی جذب می شود و ممکن است به کاهش سطح استرس کمک کند.

اشتراک گذاری:

پست‌های پیشنهادی

6 پاسخ
  1. دادور
    دادور می گوید:

    اگر بدنسازی میوید حتما منیزیم در بین مکمل های مصرفی خود بگذارید چون تاثیر زیادی در جلوگیری از آسیب های عضلانی داره

    پاسخ
    • رامین کریمی
      رامین کریمی می گوید:

      دقیقا درسته منیزیم برای بدنسازان مفید است برای اینکه منیزیم نقش مهمی در انقباض عضلانی ایفا می کند و همچنین با قدرت مرتبط است.” اگر به طور منظم تمرین کنید، نیاز شما به منیزیم افزایش می یابد. این به این دلیل است که بدن از منیزیم برای حفظ حرکت عضلات و رساندن اکسیژن به عضلات در حال کار استفاده می کند.

      پاسخ
      • رایان
        رایان می گوید:

        بهترین منیزیم برای ورزشکاران مالات هست پس تو انتخاب نوع منیزیم دقت کنید

        پاسخ
  2. اسماعیل
    اسماعیل می گوید:

    وای من دقیقا اون پریدگی پلک را داشتم یعنی کمبود بخاطر کمبود منیزیم بود

    پاسخ
  3. علیرضا
    علیرضا می گوید:

    برای من کمبود منیزیم خودش را با خشکی عضلات نشون می داد که با مصرف منزیم خیلی بهتر از گذشته شده

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمام حقوق برای سایت طبیب گفت محفوط و کپی از مطالب بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.