آرتروز زانو: علائم، علل و درمان های جدید

آرتروز زانو یا ساییدگی زانو از بیماری های در حال افزایش در جامع ایران است که در این پست سایت طبیب گفت می خواهیم به آن بپردازیم. شما در اینجا با علائم ، روش های پیشگیری و درمان آرتروز زانو از زبان پزشک متخصص آشنا می شوید. همچنین اگر دنبال فیلم ورزش برای آرتروز زانو هستید این پست برای شما مفید واقع خواهد شد. برای دسترسی سریع تر به محتوا میتوانید از فهرست مطالب زیر استفاده کنید.

آرتروز زانو چیست؟

آرتروز زانو، وضعیتی است که با التهاب و تحلیل مفصل زانو مشخص می شود که منجر به درد، سفتی و کاهش تحرک می شود. زمانی اتفاق می افتد که غضروف محافظ مفصل زانو از بین رفته و باعث ساییدگی استخوان ها روی یکدیگر می شود. این می تواند منجر به ناراحتی، تورم و مشکل در انجام فعالیت های روزمره شود. آرتریت زانو انواع مختلفی دارد، از جمله آرتروز روماتوئید و آرتروز پس از ضربه. گزینه های درمانی ممکن است شامل مدیریت درد، فیزیوتراپی، داروها، تزریقات و در موارد شدید جراحی باشد.

مهم ترین علائم آرتروز زانو

از شاخص ترین علائم وجود آرتروز درد های شدیدی در زانو هستند که با مسکن ها رفع نمی شوند یا نیاز به مسکن زیاد برای رفع درد دارد یک معیار اصلی دیگر سن است. چون ایجاد آرتروز زانو در سنین زیر 40 سال کم است درد های زانو بعد از سن 40 سال باید بیشتر جدی گرفته شوند و احتمال آرتروز در سنین بالای چهل سال بسیار زیاد است. از دیگر نشانه های وجود آرتروز در زانو تغییر شکل است که در ویدیو بالا بیشتر درباره آن توضیح داده شده است.

درمان آرتروز زانو

🏥 درمان آرتروز زانو بسته به شدت بیماری شامل ترکیبی از روش های غیر جراحی و جراحی است. در اینجا برخی از روش های درمانی رایج مورد استفاده قرار می گیرند:

1- اصلاح سبک زندگی:

حفظ وزن سالم، انجام تمرینات مناسب برای زانو و اجتناب از فعالیت هایی که درد زانو را تشدید می کند می تواند به مدیریت علائم کمک کند.

2- تسکین درد:

داروهای مسکن بدون نسخه مانند استامینوفن یا داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) ممکن است به کاهش درد و التهاب کمک کنند. مسکن‌های موضعی و تزریق کورتیکواستروئید به مفصل زانو نیز ممکن است تسکین موقتی ایجاد کند.

3- فیزیوتراپی:

فیزیوتراپیست می تواند یک برنامه ورزشی برای بهبود قدرت، انعطاف پذیری و دامنه حرکتی مفصل زانو طراحی کند. این می تواند به کاهش درد و بهبود عملکرد کمک کند.

همچنین ببینید:  برای دیسک کمر به چه متخصصی مراجعه کنیم؟

4- وسایل کمکی:

استفاده از وسایل کمکی راه رفتن، مانند عصا یا بریس، می تواند فشار وارده بر مفصل زانو را کاهش داده و در حین فعالیت ها حمایت کند.

5- تزریق:

ویسکومپلنتیشن، که در آن مایع غلیظی به مفصل زانو تزریق می‌شود، ممکن است به روان شدن مفصل و تسکین درد کمک کند.

6- گزینه های جراحی:

در موارد شدید، زمانی که درمان های محافظه کارانه نمی توانند تسکین کافی ارائه کنند، ممکن است مداخلات جراحی مانند آرتروسکوپی، استئوتومی یا تعویض زانو در نظر گرفته شود.

آب درمانی و درمان با سلول های بنیادی از دیگر گزینه های درمان است که به آن خواهیم پرداخت. مهم است که با یک متخصص ارتوپد برای تشخیص و برنامه درمانی مناسب متناسب با نیازهای خاص خود مشورت کنید.

تأثیر تزریق ژل غضروف ساز جهت درمان آرتروز

تزریق ژل های غضروف ساز یا دارو هایی که با این نام وجود دارد برای پیشگیری از آرتروز شدید کاربرد دارند و هنوز برای درمان آرتروز های شدید هیچ نقشی ندارند. و برای اینکه بدانید تزریق این ژل ها یا دارو برای شما مناسب است یا خیر حتما نیاز دارید به یک متخصص ارتوپد مراجعه کنید تا شدت مشکل زانو شما تشخیص داده شود و در صورتی که نیاز بود از این موراد گفته شده استفاده کنید.

درمان آرتروز زانو با سلول بنیادی

استفاده از سلول های بنیادی برای درمان آرتروز زانو زمینه ای است که در حال تحقیق و توسعه بالینی است. سلول های بنیادی پتانسیل تمایز به انواع سلولی از جمله سلول های غضروفی را دارند. هنگامی که سلول های بنیادی در مفصل آرتروز زانو تزریق می شوند، ممکن است باعث بازسازی بافت شوند، التهاب را کاهش دهند و پاسخ ایمنی را تعدیل کنند. آنها ممکن است فرآیندهای درمانی طبیعی بدن را تحریک کنند و به طور بالقوه به بازسازی غضروف آسیب دیده کمک کنند. توجه داشته باشید سلول های بنیادی در درمان بسیاری از بیماری های در حال استفاده است یا در حال تحقیقات برای استفاده در آینده است ضرروی است که برای اطلاعات بیشتر با یک متخصص ارتوپد مشورت کنید.

نرمی کشکک زانو چیست

نرمی کشکک زانو که یک مشکل شایع در بین جوانان است به درد استخوان جلوی زانو گفته می شود. بیشتر جوانان که آسیب ورزشی خاصی ندیده اند یا اینکه تصادف یا ضربه ناگهانی به زانو آن ها وارد نشده است اما درد جلوی زانو دارند احتمال بسیار زیاد دچار مشکل کشک زانو هستند که با یک دوره درمان 2 ماه زانو آن ها به حالت طبیعی باز میگردد. در ویدیو بالا علائم مهم این بیماری برای شما منتشر شده است اما برای تشخیص دقیق تر یک معاینه فیزیکی بهتر است انجام شود و ممکن است پزشک شما آزمایش های تشخیصی اضافی مانند اشعه ایکس یا اسکن MRI را تجویز کند. درمان به شرایط زمینه‌ای بستگی دارد و ممکن است شامل فیزیوتراپی ، درمان دارویی و… باشد.

همچنین ببینید:  برای آرتروز زانو چی خوبه

فیلم ورزش برای آرتروز زانو

ورزش نقش مهمی در پیشگیری از آرتروز زانو (OA) و حفظ سلامت مفاصل دارد. ورزش منظم می تواند به تقویت عضلات اطراف زانو، بهبود انعطاف پذیری، حفظ وزن سالم و کاهش خطر آسیب کمک کند.  قبل از شروع هر برنامه ورزشی، مشورت با یک ارتوپد یا فیزیوتراپیست ضروری است، به خصوص اگر از قبل مشکلی در زانو دارید. آنها می توانند توصیه ها و راهنمایی های شخصی را بر اساس نیازها و توانایی های خاص شما ارائه دهند. به یاد داشته باشید که به تدریج شروع کنید، به بدن خود گوش دهید و از فعالیت بیش از حد یا ورزش هایی که باعث درد می شوند اجتناب کنید.

آرتروز زانو پیشرفته

آرتروز زانو پیشرفته زانو به وضعیت شدید یا مرحله نهایی استئوآرتریت (OA) در مفصل زانو اشاره دارد. زمانی اتفاق می‌افتد که غضروفی که استخوان‌های داخل مفصل زانو را تحت فشار قرار می‌دهد به تدریج فرسوده می‌شود و منجر به ساییدگی استخوان‌ها به یکدیگر می‌شود. این فرآیند می تواند باعث درد، سفتی، تورم و محدودیت حرکتی شود. در استئوآرتریت پیشرفته زانو، آسیب مفصل به طور معمول قابل توجه است و ممکن است تغییرات ساختاری قابل توجهی در مفصل وجود داشته باشد. این تغییرات می تواند شامل موارد زیر باشد:

آرتروز زانو پیشرفته

  •  از دست دادن گسترده غضروف
  •  خار استخوان
  •  التهاب پوشش مفصل
  •  تغییر شکل مفصل

در این مرحله، درمان های غیرجراحی محافظه کارانه مانند دارو، فیزیوتراپی و اصلاح شیوه زندگی ممکن است مورد استفاده قرار گیرد. با این حال، اگر اقدامات غیرجراحی نتواند تسکین کافی را فراهم کند، گزینه‌های جراحی مانند جراحی تعویض زانو ممکن است برای کاهش درد و بازگرداندن تحرک در نظر گرفته شود. گفتنی تشخیص دقیق آرتروز زانو پیشرفته نیاز به مراجعه به متخصص و تصویربرداری دارد.

با آرتروز زانو چه کارهایی را نباید انجام داد؟

پنج فعالیت وجود دارد که برای کاهش احتمال آسیب و درد مفاصل در هنگام زندگی با آرتروز زانو باید از آنها اجتناب کنید، از جمله موارد زیر:

  1. دویدن در زمین ناهموار
  2. ورزش های سنگین
  3. حرکات تکراری
  4. بلند کردن اجسام سنگین
  5. پوشیدن کفش پاشنه دار

سوالات متداول درباره آرتروز زانو

سوالات متداول درباره آرتروز زانو را برای شما در این قسمت منتشر کردیم که در ادامه می توانید مشاهده کنید.

آیا راه رفتن با آرتریت زانو اشکالی ندارد؟

پیاده روی یک ورزش کم تاثیر است که برای افراد مبتلا به آرتریت زانو مفید است . این فعالیت می تواند علائم را کاهش دهد، قدرت عضلانی را افزایش دهد و به کاهش سفتی مفاصل کمک کند. پیاده روی همچنین ممکن است به پیشگیری و مدیریت سایر شرایط جسمی و روحی کمک کند. البته پیاده روی نباید زیاد طولانی باشد و استفاده از کفش ورزشی مناسب یک ضرروت است.

همچنین ببینید:  ورزش تصویری برای تقویت زانو با متخصص ارتوپدی

بزرگترین اشتباه افرادی که آرتروز زانو دارند چیست؟

یکی از بزرگترین اشتباه های افرادی که آرتروز زانو دارند این است که به اندازه کافی حرکت نمی کنند. یکی از بزرگترین اشتباهاتی که بیماران مبتلا به زانو درد مرتکب می شوند این است که کمتر از زانوهای خود استفاده کنند. به عنوان مثال، اگر آرتروز دارید و حرکت دادن زانو شما درد می کند، ممکن است فکر کنید بهترین راه این است که به مفصل خود استراحت دهید و بگذارید بهبود یابد در صورتیکه این یک باور اشتباه است.

کدام نوشیدنی ها برای آرتروز زانو مضر است؟

از نوشابه، نوشابه های رژیمی، چای شیرین و شیرین کننده های مصنوعی خودداری کنید. فقط آب، چای شیرین نشده و قهوه بنوشید.

اگر آرتریت زانو درمان نشود چه اتفاقی می افتد؟

همانطور که غضروف مفصل فرسوده می شود، منجر به درد و التهاب بیشتر می شود که در صورت عدم درمان می تواند جدی شود. اگر اجازه داده شود سطح مفصل به مرور زمان به طور کامل ساییده شود، مفاصل زانو شروع به ساییدگی می کنند و بیمار هنگام راه رفتن درد شدیدی را تجربه می کند.

آیا آرتروز زانو بدون جراحی بهبود می یابد؟

در حالی که هیچ درمانی برای آرتریت وجود ندارد، درمان‌های غیرجراحی مختلفی برای آرتریت زانو در دسترس هستند. پزشکان ممکن است برای تسکین درد و التهاب، فیزیوتراپی برای بهبود تحرک و ورزش برای کمک به حفظ وزن متوسط، NSAID یا تزریق مفصل را تجویز کنند.

درمان های خانگی رایج برای بهبود آرتریت چیست؟

درمان‌های خانگی رایج شامل ماساژ، مکمل‌های خاص، گرما و سرما درمانی و ورزش‌های ملایم مانند یوگا و تای چی است. اگر افراد در مورد استفاده از داروهای خانگی برای آرتریت نگرانی دارند، باید با پزشک صحبت کنند.

در آرتروز چه نخوریم؟

غذاهایی که با آرتروز باید از آنها اجتناب کرد

  • قندهای اضافه شده همه می توانند از محدود کردن مصرف قند خود سود ببرند، به ویژه اگر مبتلا به آرتریت هستند.
  • گوشت های فرآوری شده و قرمز
  • غذاهای حاوی گلوتن
  • غذاهای فرآوری شده
  • روغن های گیاهی خاص
  • غذاهای سرشار از نمک

آیا موز برای آرتروز زانو مفید است؟

موز سرشار از منیزیم است که به تقویت استخوان ها و کاهش علائم آرتریت کمک می کند. سبزیجات سبز تیره مانند اسفناج و کلم پیچ حاوی آهن هستند که به مبارزه با کم خونی ناشی از داروهای ضد التهابی کمک می کند.

کدام میوه برای آرتروز بهتر است؟

مرکبات – مانند پرتقال، گریپ فروت و لیموترش – سرشار از ویتامین C هستند. تحقیقات نشان می دهد که دریافت مقدار مناسب ویتامین به پیشگیری از آرتریت التهابی و حفظ سلامت مفاصل مبتلا به آرتروز کمک می کند.

اشتراک گذاری:

پست‌های پیشنهادی

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمام حقوق برای سایت طبیب گفت محفوط و کپی از مطالب بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.