هموروئید رگ های خونی متورم در راست روده یا مقعد است که می تواند باعث ناراحتی شود. مانند این است که یک برآمدگی یا بادکنک کوچکی در پایین بدن خود داشته باشید که می تواند دردناک یا خارش دار باشد. یک واقعیت قابل تأیید این است که حدود نیمی از مردم تا سن 50 سالگی به هموروئید مبتلا می شوند. انواع هموروئید یا بواسیر به دو دسته کلی هموروئید داخلی و خارجی تقسیم می شود. اما چه زمانی باید به جراحی هموروئید فکر کرد؟ این مسئله بخشی به خود فرد بستگی دارد و بخشی به نظر پزشکان، نظر پزشکان درباره هموروئید که نیاز به جراحی دارد را در ادامه برای شما منتشر می کنیم.
آنچه در ادامه مشاهده خواهید کرد:
Toggleچه زمانی باید به جراحی هموروئید فکر کرد؟
خوردن غذاهای سالم با مقدار زیادی فیبر و نوشیدن آب فراوان برای جلوگیری از هموروئید بسیار مهم است. اگر آنها را دارید، پزشک میتواند به شما کرمها یا درمانهای دیگری بدهد تا به آنها احساس بهتری بدهد. برای برخی افراد، رژیم غذایی سالم و شیوه زندگی و داروهای بدون نسخه برای درمان هموروئید کافی نیست مثل وضعیتی که در ویدئو بالا توسط پزشک گفته شد. در این شرایط تنها گزینه درمانی که باقی می ماند جراحی است که در ادامه با روش های جراحی هموروئید که پیشرفت های قابل توجهی هم داشته صحبت می کنیم.
انواع جراحی برای درمان هموروئید
- هموروئیدکتومی
- هموروئیدوپکسی منگنه دار
- بستن نوار لاستیکی
- انعقاد مادون قرمز (IRC)
- جراحی لیزر
- دآرتریالیزاسیون هموروئیدی ترانس (THD)
- اسکلروتراپی
1. هموروئیدکتومی
جراحی برای برداشتن هموروئید، هموروئیدکتومی نامیده می شود. پزشک برش های کوچکی در اطراف مقعد ایجاد می کند تا آنها را برش دهد. ممکن است بیحسی موضعی یا بیهوشی عمومی (به خواب میروید) دریافت کنید. هموروئیدکتومی اغلب یک عمل سرپایی است و معمولا می توانید همان روز به خانه بروید. از آنجایی که در نزدیکی بریدگی ها بسیار حساس است و ممکن است به بخیه نیاز داشته باشید، این ناحیه ممکن است بعد از آن حساس و دردناک شود.
بهبودی اغلب حدود 2 هفته طول می کشد، اما ممکن است 3 تا 6 هفته طول بکشد تا احساس کنید که به حالت عادی بازگشته اید.
2. هموروئیدوپکسی منگنه دار
پزشک از یک دستگاه منگنه مانند برای تغییر موقعیت هموروئید و قطع جریان خون آنها استفاده می کند. بدون خون، آنها در نهایت چروکیده می شوند و می میرند. این روش هموروئید را به جایی می برد که انتهای عصب کمتری وجود دارد، بنابراین درد کمتری نسبت به هموروئیدکتومی سنتی دارد. همچنین سریعتر بهبود می یابند و خونریزی و خارش کمتری خواهید داشت. و به طور کلی عوارض کمتری وجود دارد.
3. بستن نوار لاستیکی (باندینگ)
پزشک شما یک نوار لاستیکی کوچک (فقط چند میلی متر عرض) می گیرد و آن را روی پایه یک هموروئید داخلی قرار می دهد تا جریان خون را قطع کند. بواسیر معمولاً در عرض یک هفته کوچک شده و می افتد (همراه با باند). اگر چندین هموروئید دارید، ممکن است لازم باشد این کار را هر چند هفته یک بار انجام دهید. این درمان می تواند دردناک باشد و باعث خونریزی شود. به ندرت، همچنین ممکن است باعث لخته شدن خون یا عفونت شود.
هموروئیدی که به این روش درمان می شود، نسبت به سایر درمان ها احتمال بازگشت کمتری دارد. البته این روش امروز کمتر استفاده می شود.
4. انعقاد مادون قرمز
با این روش درمانی، پزشک شما نور مادون قرمز را روی هموروئید متمرکز می کند و گرما باعث ایجاد بافت اسکار و قطع جریان خون به بواسیر می شود. به طور کلی، درمان های انعقادی عوارض جانبی کمی دارند و درد بسیار کمی ایجاد می کنند. اما احتمال بازگشت هموروئید با این درمانها بیشتر از باندینگ است.
5. جراحی با لیزر
یکی از محبوب ترین روش های درمان هموروئیدجراحی لیزر است. انرژی لیزر برای حذف یا کوچک کردن هموروئید استفاده می شود و دقت و خونریزی را کاهش می دهد. این روش بخاطر نداشتن طول نقاهت و درد باعث شده است افراد زیادی تمایل به انجام آن داشته باشند.
6. دآرتریالیزاسیون هموروئیدی ترانس (THD)
7. اسکلروتراپی
این شامل تزریق یک محلول به بواسیر برای کوچک کردن آن است اما به معنای سنتی یک روش جراحی نیست. ممکن است پس اسکلروتراپی درد یا فشار خفیفی احساس کنید، اما عفونت نادر است. با این درمان، بواسیر اغلب پس از چند سال عود می کند.
بعد از جراحی هموروئید
درد شایع ترین شکایت است، به خصوص زمانی که مدفوع می کنید. اگر پزشکتان بگوید مشکلی ندارد، میتوانید مسکنهای بدون نسخه مانند استامینوفن یا ایبوپروفن مصرف کنید. در برخی افراد نشستن در آب گرم نیز ممکن است کمک کند. همچنین نرم کننده های مدفوع می توانند مدفوع را آسان تر کنند.
خطرات جراحی هموروئید
جراحی های هموروئید بسیار رایج هستند و بی خطر در نظر گرفته می شود. اما هر جراحی خطراتی دارد، از جمله:
- خونریزی
- عفونت
- واکنش به بیهوشی
ممکن است به دلیل تورم یا اسپاسم عضلانی بعد از ادرار کردن دچار مشکل شوید. اگر اسفنکتر مقعدی شما در حین جراحی آسیب ببیند، ممکن است به طور تصادفی نشت روده یا گاز داشته باشید، وضعیتی به نام بی اختیاری مدفوع.
علائم خطر بعد جراحی هموروئید
اگر این علائم را بعد از جراحی هموروئید داشتید با پزشک معالج خود تماس بگیرید:
- خونریزی زیاد
- نمی توانید ادرار کنید یا مدفوع کنید
- تب داشته باشید
نتیجه گیری:
انتخاب روش جراحی و اینکه اصلا نیاز به جراحی دارید یا خیر بستگی به پزشک معالجه شما دارد. اگر شما علاقمند به روشی خاصی از جراحی هستید بهتر است درباره آن با پزشک جراح صحبت کنید به عنوان مثال برخی از روش ها درمانی موقتی هستند و ممکن است بعد از چند سال دوباره عود کنند. اگر سوالی درباره جراحی هموروئید دارید با ما در قسمت دیدگاه به اشتراک بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)