تپش قلب یکی از مشکلات شایع است که باعث می شود افراد سریع به متخصص های قلب و عروق یا اورژانس بیمارستان مراجعه کنند. ما در این مطلب سایت طبیب گفت می خواهیم شما را با علت، علائم خطرناک و درمان این مشکل از زبان متخصص قلب آشنا کنیم. شما در اینجا پاسخ بسیاری از سوال های خود درباره تپش قلب را پیدا خواهید کرد پس تا انتها همراه ما باشید و برای دسترسی سریع می توانید از فهرست مطالب زیر استفاده کنید.
آنچه در ادامه مشاهده خواهید کرد:
Toggleتپش قلب و علائم آن را بشناسید
تعریف های علمی مختلفی برای تپش قلب وجود دارد اما راحت ترین و آسان ترین تعریف برای اینکه بگوییم کسی تپش قلب دارد این است که شما ضربان قلب خود را احساس می کنید چون بطور عادی شما این ضربان را احساس نمی کنید.
اصلی ترین علت تپش قلب در افراد جوان و سالم
شاید برای برخی سوال باشد چرا افرادی که مشکل قلبی ندارند و جوان سالم هستند دچار تپش قلب می شوند که پاسخ پزشک در این باره را می توانید تماشا کنید. البته این مسئله دلیل بر این نیست که مشکل را پیگیری نکنید پس بهتر است حتی اگر تپش قلب شما در دسته کم اهمیت قرار می گیرد با پزشک مشورت کنید.
تپش قلب چه زمانی خطرناک است؟
تپش های قلبی که دلیل آن بیماری های قلب است باید بسیار جدی گرفته شود مخصوص اگر با یکسری علامت ها(حالت تهوع، سرگیجه، اختلال بینایی و…) که در ویدیو بالا تماشا کردید همراه بود حتما باید با اورژانس تماس حاصل کنید. همچنین اگر ضربان قلب بالای 160 بود نیاز هست که حتما بیمار به مرکز درمانی مراجعه کند.
افزایش ضربان قلب هنگام ورزش خطرناک است؟
چرا هنگام ورزش ضربان قلب بالا میرود
یکی از سوالات پرتکرار ورزشکاران این است که ضربان قلب بالا هنگام ورزش خطرناک است یا که خیر جواب پزشک را درباره این سوال را برای شما منتشر کردیم. فرمول گفته شده در این ویدیو محاسبه بیشینه ضربان قلب هنگام ورزش 220 منهای سن است. یعنی یک فرد 30 ساله سالم و ورزشکار اگر هنگام دویدن یا فعالیت ورزشی ضربان قلبش تا 190 هم برسد خطرناک نیست.
علت تپش قلب بالا در بارداری
تپش قلب در بارداری بسیار شایع است و هر نوع از آن نیاز به پیگیری دارد اما برخی از تپش های قلب در بارداری که بخاطر افزایش حجم رحم یا افزایش حجم خون و سایر علت های گفته شده در ویدیو بالا باشد کم خطر است. اما در زمان بارداری هم اگر تپش قلب همراه با علامت باشد می تواند نشانه مهمی باشد که نیاز به پیگیری جدی تر دارد چون در زمان بارداری مصرف برخی دارو ها مجاز نیست و نیست و پروسه درمان پیچیده تر از حالت یک فرد عادی است.
درمان تپش قلب در خانه
همانطور که پزشک در ابتدای ویدیو گفت این روش برای افرادی که تپش قلب همراه علامت دارند یا اینکه ضربان قلب آن ها بالای 160 است مناسب نیست و آن دست از افراد باید با اورژانس تماس بگیرند اما اگر تپش قلب شما جزوه تپش قلب های کم خطر است می توانید از راهکار گفته شده داخل ویدیو استفاده کنید.
تپش قلب بعد از خوردن قهوه
تپش قلب پس از مصرف قهوه را می توان به خواص محرک کافئین نسبت داد. کافئین به عنوان یک محرک سیستم عصبی مرکزی عمل می کند و می تواند ضربان قلب و فشار خون را در برخی افراد افزایش دهد. ممکن است باعث تحریک یا تشدید تپش قلب شود که با احساس ضربان قلب سریع یا نامنظم مشخص می شود. اگر پس از نوشیدن قهوه تپش قلب را تجربه می کنید، ممکن است کاهش یا اجتناب از مصرف کافئین مفید باشد. می توانید قهوه بدون کافئین را امتحان کنید یا به نوشیدنی های بدون کافئین دیگر بروید. علاوه بر این، ممکن است عاقلانه باشد که برای ارزیابی و راهنمایی مناسب در مورد علائم خود با یک متخصص مراقبت های بهداشتی مشورت کنید.
چه غذاهایی تپش قلب را زیاد میکند؟
غذاهایی که چربی و قند بالایی دارند، مانند فست فود، تنقلات فرآوری شده، دسرهای شیرین و غذاهای سرخ شده و غذای های تند می توانند منجر به افزایش ضربان قلب شوند. این نوع غذاها می توانند باعث افزایش سطح قند خون شوند که منجر به افزایش موقت ضربان قلب می شود زیرا بدن برای پردازش و هضم آنها کار می کند. با این حال، توجه به این نکته مهم است که اثرات طولانی مدت مصرف این غذاها می تواند به قلب آسیب وارد کند. همچنین برخی افراد به مواد غذایی خاصی مثل قهوه حساسیت دارند که باعث تپش قلب آن می شود که در این صورت باید مصرف آن را خیلی کم یا کاملا قطع کنند.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)