نسخه‌های پیشگیری و درمان آفتاب‌سوختگی در طب سنتی

نسخه‌های پیشگیری و درمان آفتاب‌سوختگی در طب سنتی از زبان دکتر علیرضا عباسیان از متخصص های طب ایرانی را برای شما در این پست طبیب گفت منتشر کردیم. آفتاب‌سوختگی نوعی آسیب پوستی است که در اثر قرارگرفتن بیش از حد در معرض اشعه ماورای‌بنفش (UV) خورشید ایجاد می‌شود. هنگامی که پوست در معرض مقادیر بیش از حد اشعه ماورای‌بنفش قرار می‌گیرد، می‌تواند باعث التهاب، قرمزی، درد و گاهی اوقات تاول شود. برای اینکه با توصیه های طب سنتی ایران برای آفتاب‌سوختگی آشنا شوید می توانید ویدئو زیر تماشا کنید.

توصیه های دکتر علیرضا عباسیان درباره آفتاب سوختگی

توصیه های دکتر عباسیان از متخصص های شناخته شده طب ایرانی را در ویدئو بالا تماشا کردید. اگر علاقمند به دریافت اطلاعات بیشتر درباره آفتاب سوختگی و روش های درمان خانگی آن هستید می توانید در ادامه همراه ما باشید.

چگونه از افتاب سوختگی جلوگیری کنیم؟

  • استفاده از کرم ضدآفتاب
  • جستجوی سایه
  • پوشیدن لباس‌های محافظ
  • کمتر کردن فعالیت در ساعات اوج نور خورشید
  • استفاده از عینک آفتابی استاندارد
  • کلاه

درمان های خانگی برای آفتاب سوختگی

در این بخش طبیب گفت می خواهیم چند راه حل طبیعی برای درمان آفتاب سوختگی در خانه به شما معرفی کنیم در اینجا چند درمان موثر وجود دارد:

1. ژل آلوئه ورا:

آلوئه ورا دارای خواص ضد التهابی و تسکین دهنده است که می تواند به کاهش درد و التهاب ناشی از آفتاب سوختگی کمک کند. می‌توانید ژل آلوئه‌ورا را مستقیماً روی پوست آسیب‌دیده بمالید یا آن را با روغن نارگیل مخلوط کنید تا فواید مرطوب‌کنندگی بیشتری داشته باشید.

همچنین ببینید:  دلیل داغ شدن کف پا چیست؟

2. حمام یا دوش خنک:

حمام یا دوش خنک می تواند به کاهش گرما و تسکین پوست آفتاب سوخته کمک کند. می‌توانید مقداری روغن‌های ضروری آرام‌بخش مانند اسطوخودوس یا نعناع فلفلی را برای بهبود تجربه اضافه کنید.

3. روغن نارگیل برای آفتاب سوختگی:

روغن نارگیل سرشار از آنتی اکسیدان ها و اسیدهای چرب است که می تواند به تسکین و مرطوب کردن پوست آفتاب سوخته کمک کند. لایه نازکی از روغن نارگیل را روی ناحیه آسیب دیده بمالید و به آرامی ماساژ دهید.

4. عسل برای آفتاب سوختگی:

عسل طبیعی دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی است که می تواند به تسکین پوست آفتاب سوخته و جلوگیری از عفونت کمک کند. یک لایه نازک عسل را روی ناحیه آسیب دیده بمالید و بگذارید 10 تا 15 دقیقه بماند و سپس بشویید.

5. روغن درخت چای برای آفتاب سوختگی:

روغن درخت چای دارای خواص ضد عفونی کننده و ضد التهابی است که می تواند به تسکین و آرامش پوست آفتاب سوخته کمک کند. چند قطره روغن درخت چای را با روغن حامل مانند روغن نارگیل یا زیتون مخلوط کنید و آن را روی ناحیه آسیب دیده بمالید.

درمان آفتاب‌سوختگی در طب سنتی با ماست

6. ماست برای آفتاب سوختگی:

ماست حاوی اسید لاکتیک و پروتئین است که می تواند به تسکین و مرطوب کردن پوست آفتاب سوخته کمک کند. یک لایه نازک از ماست ساده و بدون طعم را روی ناحیه آسیب دیده بمالید و به آرامی ماساژ دهید.

7. لوسیون ها یا کرم های بعد از آفتاب:

بسیاری از لوسیون ها یا کرم های طبیعی پس از آفتاب حاوی موادی مانند آلوئه ورا، ویتامین E و SPF هستند که به تسکین و مرطوب کردن پوست آفتاب سوخته کمک می کنند. به دنبال محصولاتی با فرمول ملایم و غیر کومدوژن باشید.

8. شیرین بیان

یکی از درمان دیگر طب ایرانی برای آفتاب سوختگی استفاده از شیرین بیان است. برای درمان آفتاب سوختگی، کافی است یک فنجان دمنوش شیرین بیان (2 تا 4 گرم از ریشه پودر شده شیرین بیان را در یک فنجان آب جوش به مدت 10 دقیقه دم کرده)  را با یک فنجان آب خیار تازه ترکیب کنید و بر روی پوست آسیب دیده بمالید.

همچنین ببینید:  کاهش چربی خون از نظر دکتر یارقلی

به یاد داشته باشید، پیشگیری بهترین راه برای مقابله با آفتاب سوختگی است! همیشه از کرم ضد آفتاب با حداقل SPF 30 استفاده کنید و زمانی که در خارج از منزل می گذرانید، آن را مرتباً تجدید کنید. اگر دچار آفتاب‌سوختگیی شدید، مراقبت از پوست با حفظ رطوبت، استفاده از مرطوب‌کننده‌ها و در صورت لزوم مصرف مسکن‌ها ضروری اس. .آفتاب‌سوختگی‌هاییی شدید ممکن است نیاز مداخلات پزشکی داشته باشند.

درمان های اشتباه برای آفتاب سوختگی

متاسفانه بسیاری از باورهای اشتباه درباره سوختگی در جامعه وجود دارد که نه تنها کمک کننده نیستن بلکه کلی آسیب رسان هم هستند در این بخش چند تا از مهم ترین این باورهای اشتباه را با شما به اشتراک می گذاریم.

درمان آفتاب‌سوختگی با خمیر دندان ممنوع

استفاده از خمیردندان برای آفتاب سوختگی

استفاده از خمیر دندان برای آفتاب سوختگی توصیه نمی شود و می تواند اثرات مضری داشته باشد. بسیاری از افراد ممکن است سعی کرده باشند از خمیردندان روی پوست آفتاب سوخته استفاده کنند و معتقدند که این خمیردندان به تسکین و خنک شدن ناحیه کمک می کند. با این حال، به دلایل مختلف، این درمان توصیه نمی شود. چون خمیردندان حاوی موادی مانند مواد ساینده، شوینده و عطرهایی است که برای استفاده از پوست مناسب نیستند. این مواد می توانند باعث تحریک، خشکی و التهاب پوست شوند و آفتاب سوختگی را بدتر کنند. همچنین استفاده از خمیردندان می تواند باعث لک شدن پوست شود، به خصوص اگر حاوی رنگ های مصنوعی یا رنگ باشد. و در آخر  اینکه خطر عفونت بعد از استفاده از خمیر دندان روی زخم باز یا پوست شکسته بسیار افزایش پیدا می کند.

استفاده از روغن برای آفتاب سوختگی ممنوع

این یک تصور غلط رایج است! استفاده از روغن برای آفتاب سوختگی توصیه نمی شود. در واقع، اغلب نتیجه معکوس دارد. در اینجا چند دلیل مهم برای مضر بودن این کار را با شما به اشتراک می گذاریم:

همچنین ببینید:  نوشیدنی مفید برای پوست و کبد چرب در طب ایرانی

1. روغن می تواند گرما را به دام بیندازد:

روغن می تواند به عنوان یک عایق عمل کند و گرما و رطوبت را در نزدیکی پوست نگه دارد که می تواند آفتاب سوختگی را بدتر کرده و ناراحتی را افزایش دهد.

2. روغن می تواند التهاب را تشدید کند:

روغن می تواند پوست را تحریک کند و التهاب را افزایش دهد و پوست آفتاب سوخته را حتی بیشتر حساس و دردناک کند.

3. روغن می تواند از خنک شدن پوست جلوگیری کند:

روغن می تواند از خنک شدن پوست از طریق تعریق جلوگیری کند که برای کاهش گرما و بهبودی ضروری است.

استفاده از یخ برای آفتاب سوختگی

یک دیگر از باورهای اشتباه در درمان های خانگی سوختگی استفاده از یخ است. که در واقع، اغلب نتیجه معکوس دارد به دلایلی که در زیر با شما به اشتراک گذاشتیم.:

1. کاهش گردش خون:

یخ در ابتدا می تواند احساس خنکی ایجاد کند، که ممکن است به عنوان تسکین ناراحتی ناشی از آفتاب سوختگی درک شود. با این حال، این اثر کوتاه مدت است و حتی ممکن است باعث انقباض موقت عروق خونی شود که منجر به کاهش گردش خون و به طور بالقوه بدتر شدن سوختگی شود.

2. آسیب پوستی:

استفاده از یخ روی پوست آفتاب سوخته می تواند باعث آسیب بیشتر شود:

  •  ایجاد آسیب بافتی موضعی
  • برهم زدن روند بهبود طبیعی پوست
  • بالقوه افزایش التهاب و درد

به جای یخ، کمپرس های ملایم و خنک یا حمام آب ولرم را انتخاب کنید تا پوست آفتاب سوخته را تسکین دهید. همچنین می توانید موارد گفته شده در این پست طبیب گفت را برای درمان آفتاب‌سوختگی اولیه خود امتحان کنید.

نتیجه گیری درباره درمان های خانگی آفتاب سوختگی:

به یاد داشته باشید، هنگامی که صحبت از درمان آفتاب سوختگی به میان می آید، ضروری است که مراقبت های ملایم را در اولویت قرار دهید و اجازه دهید پوست به طور طبیعی بهبود یابد سپس می توانید از درمان های خانگی کم خطر یا بی خطر استفاده کنید اما در صورتیکه آفتاب سوختگی شما شدید است بجای استفاده از این درمان های خانگی حتما به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه کنید تا درمان های اصولی تر و جدی تر برای شما در نظر گرفته شود. چون مراجعه دیر هنگام می توان برخی از عوارض آفتاب سوختگی را برای مدت طولانی روی پوست شما حفظ کند.

اشتراک گذاری:

پست‌های پیشنهادی

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمام حقوق برای سایت طبیب گفت محفوط و کپی از مطالب بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.