سحری چی بخوریم؟ (پاسخ متخصص تغذیه)

چند روز دیگر با ماه رمضان فاصله نداریم برای همین برای افرادی که می خواهند در این ماه روزه بگیرند دانستن یکسری نکات پزشکی می تواند بسیار کمک کننده باشد که ما در این پست سایت طبیب گفت می خواهیم درباره سوال سحری چی بخوریم؟ صحبت کنیم و پاسخ پزشک متخصص تغذیه را با شما به اشتراک بگذاریم. خوردن یک سحری که حاوی مواد مغذی متعادل است انرژی بدن را برای مدت طولانی در زمان روزه داری تامین می کند و باعث می شود که شما سختی کمتری را تجربه کنید.

ترجیحاً غذاهای غنی از پروتئین مانند تخم مرغ، گوشت و ماهی، علاوه بر سبزیجات، میوه ها و غلات کامل مصرف شود. همچنین آب میوه های طبیعی فصل را مصرف کنید. نوشیدن مقادیر مناسب آب برای حفظ آب بدن در طول دوره روزه داری را فراموش نکنید برای اینکه کمتر احساس تشنگی کنید بهتر است تخم شربتی، خاکشیر و سکنجبین استفاده کنید. در ادامه می توانید لیست غذا های پیشنهادی طبیب گفت را را برای شما منتشر کردیم.

لیست غذا های پیشنهادی طبیب گفت برای ماه رمضان

در اینجا چندین غذای پیشنهادی طبیب گفت برای وعده سحری ماه رمضان 1402-1403 را برای شما قرار می دهیم که می تواند به شما کمک کند تا غذای سحری مورد پسند خود را انتخاب کنید. همچنین شما هم می توانید در بخش دیدگاه غذاهای پیشنهادی خود را با ما به اشتراک بگذارید تا به این پست اضافه شود. در کل توصیه شده است سحری شامل غذاهایی باشد که از برنج تشکیل شده باشند و خورش یا انواع گوشت داشته باشند و یا می توان جایگزین گوشت از حبوبات استفاده کرد.

1- سبزی قرمه

سحری چی بخوریم

سحری چی بخوریم: سبزی قرمه

اولین غذایی که می خواهیم به شما معرفی کنیم سبزی قرمه است که مواد اولیه اصلی آن سبزیجاتی مانند اسفناج، پیاز خورشتی،گوشت و لوبیا قرمز یا لوبیا چشم بلبلی است.. اسفناج در سبزی قرمه حاوی مقدار زیادی ویتامین C، آهن، فیبر و اسید فولیک است که برای سلامتی قلب، پوست و سیستم ایمنی بدن مفید است. پیاز که در تهیه سبزی قرمه استفاده می‌شود، حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین C و فیبر است که می‌تواند به کاهش التهابات، تقویت سیستم ایمنی و سلامت گوارش کمک کند. حبوبات پخته که در سبزی قرمه، منبع مناسبی از پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف مانند آهن است. این خواص می تواند در طول روز که غذا نمی خورید انرژی بدن شما را تامین کند تا روزه داری راحتی داشته باشید شما می توانید سبزی قرمه با برنج یا نان مصرف کنید.

همچنین ببینید:  نکات مهم روزه گرفتن از نظر فوق تخصص گوارش (رمضان 1403)

2- لوبیا پلو با گوشت

لوبیا پلو یک غذای ایرانی محبوب است که مناسب سحری در ماه رمضان هم هست. لوبیا پلو حاوی پروتئین، فیبر، آهن، فسفر، منگنز و ویتامین‌های گروه B مانند اسید فولیک است که بیشتر می‌تواند به سلامت دستگاه گوارش، کاهش التهابات و تقویت سیستم ایمنی کمک کند. پس حتما یکی از غذاهای سحری امسال خود را لوبیا پلو بگذارید حتما در طول روزه داری از خوردن این سحری پشیمان نخواهید شد.

3- خورش آلو و اسفناج

طرز تهیه خورشت آلو اسفناج

همچنین ببینید:  طرز تهیه خورشت آلو اسفناج (دستور ویژه سرآشپز) + ویدئو

 خورش آلو و اسفناج متاسفانه یکی از خورشت های فراموش شده در بین خانواده های ایرانی است که خواص بی نظیری دارد حتما چه در سحری ماه رمضان و چه در زمان های عادی حتما این خورش را تهیه کنید و از خواص آن بهرمند شوید. آلو: حاوی مقدار زیادی ویتامین C است که به تقویت سیستم ایمنی کمک می‌کند و حفظ سلامت پوست و بافت‌های بدن موثر است. اسفناج: کم‌کالری بوده و حاوی فیبر، ویتامین‌های A، C، K و مواد معدنی مانند آهن و کلسیم است که به سلامت گوارش، قلب، استخوان‌ها و پوست کمک می‌کند. گوشت گوسفندی: منبع عالی پروتئین، آهن، روی، ویتامین B12 و غیره است که برای رشد و تعمیر بافت‌های بدن ضروری است. پس حتما در برنامه غذایی سحری خود این خورش را فراموش نکنید و بجای یک بار حتما چندین بار برای سحری آن را تهیه و میل کنید.

4- دمپختک نخود

دمپختک نخود که آموزش آن را در طبیب گفت هم برای شما منتشر کردیم دیگر گزینه مناسب وعده سحری در ماه مبارک رمضان است. دمپختک نخود حاوی نخود آبگوشتی، نخود سبز، جعفری، شوید، برنج، قارچ، گوجه و زیره است که هر کدام از این مواد دارای خاصیت های زیادی هستند که هم به سلامت عمومی بدن کمک می کنند و هم در طول روز به شما کمک می کند که کمتر احساس گرسنگی داشته باشید. در زیر ویدئو آموزش تهیه این غذا را برای شما منتشر می کنیم.

همچنین ببینید:  تهیه دمپختک نخود با روش سامان گلریز

5- ته چین مرغ

سحری چی بخوریم

سحری چی بخوریم: ته چین

ته چین مرغ یک غذای پرطرفدار در فرهنگ غذایی ایران است که از ترکیبات مختلفی از جمله مرغ، برنج، پیاز، زردچوبه، زعفران و ادویه‌های دیگر تهیه می‌شود. مرغ: منبع عالی پروتئین و ویتامین B است که برای سلامت عضلات، پوست و موها ضروری است. همچنین حاوی مواد معدنی مانند آهن و روی است که برای حفظ سلامت خون مهم است. برنج: برنج منبع انرژی و کم‌کالری است و حاوی فیبر، ویتامین B و مواد معدنی مانند آهن، مس و سلنیوم است که برای سلامت دستگاه گوارش، عضلات و استخوان‌ها مفید است. ادویه‌ها: ادویه‌های استفاده شده در ته چین مرغ مانند زعفران و زردچوبه حاوی خواص ضد‌التهابی، آنتی‌اکسیدانی و ضد‌میکروبی هستند که به بهبود سلامتی کلیه و زیره فشار خون کمک می‌کنند.

6- آش ساوه

آش ها از گزینه های عالی دیگری هستند که می توانید به عنوان سحری آن ها را انتخاب کنید و یکی از این آش های خوشمزه و مفید هم آش ساوه است که خیلی شبیه به آش قلمکار است و دستور تهیه و خواص اش را هم در پست زیر با شما به اشتراک گذاشتیم که با تماشای آن می توانید این آش پرخاصیت را درست کنید.

همچنین ببینید:  طرز تهیه آش جدید و خوشمزه

7- خورش فسنجان

از آنجایی که خورشت فسنجان در ترکیبات خود دارای میزان زیادی مواد غذایی مفید است، می‌تواند به عنوان یک غذای سالم و خوشمزه و در جهت افزایش انرژی بدن بسیار موثر است. گردو: گردو حاوی چربی‌های نیمه‌اشباع و غیراشباع، پروتئین و فیبر است که برای سلامتی قلب و مغز، کاهش التهابات و افزایش انرژی بدن مفید است. رب انار منبع خوبی از آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین C و کلسیم است که برای تقویت سیستم ایمنی، حفظ سلامت پوست و استخوان‌ها اهمیت دارد.

8- عدسی

خوب برویم سراغ چند غذای مناسب که با نان می توان در سحر میل کرد. منبع عالی پروتئین: عدس حاوی مقدار زیادی پروتئین است که برای رشد و تعمیر بافت‌های بدن ضروری است. منبع غنی فیبر: فیبر موجود در عدس باعث افزایش سیری و کنترل قند خون می‌شود، همچنین برای سلامت دستگاه گوارش و کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی مفید است. منبع ویتامین و مواد معدنی: عدس حاوی ویتامین‌های گروه B، آهن، مس، فسفر، منیزیم و روی است که برای سلامتی عضلات، عملکرد مغز، قوی کردن استخوان‌ها و افزایش انرژی بدن حیاتی است. کاهش خطر بیماری‌های مزمن: مصرف منظم عدس می‌تواند کمک کند به کاهش خطر ابتلا به دیابت، بیماری‌های قلبی، سرطان و چاقی. منبع آهن: آهن موجود در عدس برای جلوگیری از کم‌خونی و افزایش سطح انرژی ویژه در زنان باردار و کودکان بسیار مفید است.

9- خورش کرفس

یک خورش خوشمزه و پرخاصیت نامحبوب ایرانی که برای سحری بسیار مناسب است. منبع ویتامین C و منیزیم: کرفس حاوی ویتامین C که بفایت مناسبی از آن برای سلامت پوست، سیستم ایمنی بدن و سلامت استخوان‌ها است. همچنین منیزیم موجود در کرفس برای حفظ سلامت قلب و فعال‌تر بودن ماهیچه‌ها تأثیرگذار است. فیبر غذایی: کرفس حاوی مقدار زیادی فیبر است که برای سلامت دستگاه گوارش و کنترل قند خون موثر است. کم کالری و پر شدت غذایی: خورشت کرفس کم کالری است ولی از طرفی پر شدت غذایی دارد که می‌تواند در کنترل وزن مفید باشد. آهن: حضور آهن در کرفس می‌تواند به پیشگیری از کم‌خونی کمک کند. ضد التهاب و آنتی‌اکسیدانی: کرفس حاوی ترکیبات ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی است که می‌تواند برای پیشگیری از بیماری‌های التهابی و مزمن مفید باشد.

10- شامی عدس

شامی عدس یک از غذا های ساده و راحت است که می توانید آن را برای سحری تهیه کنید و با نان و سبزیجات میل کنید. اگر دنبال تهیه یک دستور فوق العاده خوشمزه برای شامی عدس هستید پیشنهاد می کنم پست زیر مشاهده کنید که در آن سامان گلریز یکی از خوشمزه ترین شامی عدسی که می توانید درست کنید را به شما آموزش می دهد.

همچنین ببینید:  طرز تهیه شامی عدس با سامان گلریز (برنامه بهونه)

11- انواع خاگینه

خاگینه یکی دیگر از غذا های خوشمزه ایرانی است که برای سحری بسیار مناسب و از گرسنگی روزه داری جلوگیری می کند. خاگ یعنی تخم‌مرغ و ماده اصلی خاگینه تخم‌مرغ است. مردم هر استان و شهر خاگینه را به سبک خود درست می کنند و بیشتر آنها شیرین هستند، از این جمله‌ معروف ترین خاگینه ها عبارت هستند.

  • خاگینه ساده
  • خاگینه گردو
  • خاگینه تبریزی
  • خاگینه عسلی
  • خاگینه ماست
  • خاگینه اصفهانی
  • خاگینه نعنا
  • خاگینه سیب

و در پایان اینکه بهترین نوع خاگینه همان مدلی است که در محل زندگی شما تهیه می شود. اگر دوست دارید یک دستور طلایی از خاگینه در طب سنتی را با شما به اشتراک بگذاریم حتما در بخش دیدگاه برای ما بنویسید.

همچنین ببینید:  طرز تهیه خاگینه شیره انگور به روش مادربزرگ‌ها

لیست غذای ممنوعه برای سحری

یکسری از غذا توصیه شده است که در وعده سحر مصرف نشود چون این غذا می توانند باعث تشنگی، ضعف و سوء هاضمه در طول ماه مبارک شوند و بهتر است مصرف آن را محدود یا حذف کنیم.

  • نوشابه (مصرف نوشابه در سحر باعث تخلیه کلسیم بدن و ایجاد پوکی استخوان و افزایش تشنگی در روز می‌شود.)
  • کله پاچه (مصرف غذا‌های چرب مانند کله پاچه در وعده سحر باعث افزایش یا تشدید تشنگی در طول روز خواهد شد)
  • سوسیس و کالباس
  • زولوبیا و بامیه
  • شله زرد
  • حلیم
  • ترشیجات و غذاهای تند و شور
  • ماکارانی 
  • سس مایونز
  • حلوا
  • آب سرد 
  • خامه
  • مربا
  •  قهوه و چای پررنگ 
  • آب‌میوه‌های شرکتی

همچنین ببینید:  مضرات زولبیا و بامیه از زبان پزشک

امیدوارم که پست سحری چی بخوریم برای شما مفید بوده باشد اگر دوست دارید غذا های بیشتری را به شما معرفی کنیم در قسمت دیدگاه برای ما بنویسید اگر تعداد درخواست بالا باشد حتما 10 غذا مناسب دیگر برای وعده سحر را به شما معرفی خواهیم کرد.

اشتراک گذاری:

پست‌های پیشنهادی

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمام حقوق برای سایت طبیب گفت محفوط و کپی از مطالب بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.