مضرات لبو: این افراد نباید لبو بخورند!

در فصل های سرد سال لبو پخته یکی از میان وعده های فوق العاده خوشمزه است که بین مردم ایران طرفداران بسیار زیادی دارد. اما مضرات لبو را کمتر کسی می داند و ما در این پست طبیب گفت تصمیم گرفتیم چند تا از بزرگترین مضرات لبو را به شما معرفی کنیم. شاید شما هم جزوه افرادی باشید که نباید از لبو استفاده کنید.

1- افرادی که سنگ کلیه دارند

چغندر حاوی مقدار بالای اگزالات است که در ترکیب با کلسیم می تواند منجر به تشکیل سنگ کلیه شود. این نیز در دراز مدت باعث ضعیف شدن کلیه ها می شود. اسید اگزالیک در گیاهان دیگر نیز یافت می شود و در ترکیب با منیزیم، سدیم و پتاسیم وجود دارد. این ترکیبات اگزالات نامیده می شوند.

پس برخلاف شایعات فضای مجازی که می گوید لبو برای سنگ کلیه مفید است. افراد که سابقه خانوادگی سنگ کلیه دراند بهتر است از مصرف آن خودداری کنند.

2- تداخل دارویی

مقادیر زیاد نیترات موجود در لبو با دارو های خاص مانند نیتروگلیسیرین یا داروهای سیلدنافیل سیترات، تادالافیل و وردوآناآفیل تداخل ایجاد می کند. پس اگر این دارو ها را مصرف می کنید بهتر است لبو را به هیچ صورت مصرف نکنید و در صورت مصرف آن حتما با پزشک معالجه خود مشورت کنید. مثال ویتامین K لبو با وارفارین که داروی انعقاد خون است احتمال تداخل دارویی دارد.

3- دیابت

در بسیاری از منابع گفته اند لبو برای دیابتی ها  مفید است و باعث کاهش قند خون می شود. اما افراد زیادی به لبو شکر سفید اضافه می کنند که برای دیابت بسیار مضر است. در صورتی که دچار دیابت هستید بهتر است در مصرف لبو زیادروی نکنید و همچنین به آن شکر اضافه نکنید و بهترین کاری هم که می توانید انجام دهید این است که با پزشک مشورت کنید.

4- حساسیت به لبو

برخی از افراد بعد از خوردن لبو دچار حساسیت های پوستی می شوند. پس اگر شما جزو افرادی هستی که با مصرف لبو دچار حساسیت پوستی می شوید بهتر است مصرف آن را کنار بگذارید. از نشانه های مهم حساسیت به لبو : ایجاد کهیر و جوش در جاهای مختلف بدن، تب و لرز، انقباض و گرفتگی تار‌های صوتی و گرفتگی عضلات به ‌خصوص در ناحیه شکم است.

5- افرادی که دچار فشار خون پایین هستند

لبو می تواند فشار خون را با تولید اکسید نیتریک کاهش دهد و برای کسانی که فشار خون بالا دارند مفید است اما برای افرادی که دچار افت فشار خون هستند می توانید مضر باشد.

مضرات لبو

همچنین ببینید:  مصلح لبو در طب سنتی چیست؟

6- بیماران ویلسون

بیماری ویلسون یک اختلال ارثی اتوزوم مغلوب در متابولیسم مس است که در آن تجمع مس در ارگانها و بافت‌های مختلف دیده می‌شود. شیوع نسبی آن یک در صد هزار تولد تا یک در پانصد هزار تولد است. این بیماری به علت ناتوانی کبد در ذخیره مس اضافه بدن به ‌وجود می‌آید و افرادی که مبتلا به این بیماری هستند نباید لبو مصرف کنند.

7- افرادی که معده ضعیف دارند

 همچنین در افرادی که معده ضعیف دارند، مصرف زیاد لبو سبب نفخ می شود و در طب سنتی نیز آمده است افرادی که مزاج سرد و خشک دارند، نباید در فصل پاییز و زمستان در مصرف لبو زیاده روی کنند.

8- خانم های باردار

 زنان در طول دوران بارداری باید از مصرف مداوم و زیاد محصولاتی مانند لبو به شکل های مختلف همچون مکمل های ورزشی، پودر لبو یا آب لبو پرهیز کنند. لبو حاوی مقادیر زیادی نیترات است؛ اگر چه پیشنهاد شده نیترات موجود در لبو می تواند در برخی اختلالات بارداری نظیر فشار خون بالا و مسمومیت بارداری مفید واقع شود، اما باید توجه داشت که براساس مطالعات انجام شده در انسان و حیوان، مصرف زیاد نیترات به دلیل توانایی تبدیل به ترکیبات نیتروزه، ایجاد هموگلوبینمیا، ایجاد اختلال در عملکرد غده تیروئید، ایجاد ناهنجاری های مادرزادی و سرطان زا بودن، می تواند پیامدهای جبران ناپذیری روی جنین داشته باشد.

همچنین ببینید:  8 غذا مضر برای گلودرد های ویروسی

9- تار های صوتی آسیب پذیر

اگر لبو را در مقدار زیاد مصرف کنید، احتمال دارد تارهای صوتی شما دچار گرفتگی شود. پس اگر تار های صوتی آسیب پذیری دارید بهتر است مصرف لبو را محدود کنید یا کنار بگذارید. مخصوص کسانی که شغل های دارند که با صدا مرتبط است (خوانندگی، دوبله و…) بهتر است لبو خوردن را کنار بگذارند.

اشتراک گذاری:

پست‌های پیشنهادی

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمام حقوق برای سایت طبیب گفت محفوط و کپی از مطالب بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.