خواص و مضرات هندوانه در طب سنتی از زبان دکتر یارقلی

خواص و مضرات هندوانه در طب سنتی از زبان دکتر یارقلی متخصص طب سنتی را در این پست طبیب گفت با شما به اشتراک گذاشتیم. هندوانه یک میوه پرمصرف و پرخاصیت در فصل گرما است اما بهترین روش مصرف و ممنوعیت های مصرف هندوانه را دکتر علیرضا یارقلی به ما می گوید:

خواص و مضرات هندوانه از زبان دکتر یارقلی

 

همچنین ببینید:  نوشیدنی خوشمزه تابستانی با هندوانه

در ویدیو بالا با یکسری از خواص و مضرات هندوانه در طب سنتی را برای شما منتشر کردیم در ادامه هم چندین خواص و مضرات هندوانه را با ما شما به اشتراک می گذاریم که مطالعه آن خالی از لطف نیست.

خواص هندوانه

در بخش اول با 12 خواص هندوانه برای سلامتی آشنا می شوید که این خواص شامل موارد زیر است:

1. آبرسانی و رفع تشنگی:

هندوانه منبع بسیار خوبی از آب و الکترولیت است که آن را به یک میان وعده ایده آل برای روزهای گرم تابستان یا هیدراتاسیون بعد از تمرین تبدیل می کند. هندوانه حدود 92 درصد آب دارد و به هیدراته نگه داشتن شما کمک می کند البته نباید آن را شکم خالی استفاده کرد.

2. آنتی اکسیدان هندوانه:

هندوانه حاوی آنتی اکسیدان های مختلفی از جمله ویتامین C، ویتامین E و لیکوپن است که به محافظت از بدن در برابر رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو کمک می کند.

3. ضد التهاب:

آنتی اکسیدان ها و اسیدهای آمینه موجود در هندوانه دارای خواص ضد التهابی هستند که ممکن است به کاهش علائم بیماری هایی مانند آرتریت یا نقرس کمک کند.

4. هندوانه برای آلرژی:

محتوای سیترولین هندوانه دارای اثرات آنتی هیستامینی است که ممکن است به آلرژی و احتقان کمک کند. اگر آلرژی دارید، هندوانه را در رژیم غذایی خود بگنجانید. خواص آنتی هیستامین طبیعی، ضد التهابی و هیدراتاسیون آن ممکن است علائم آلرژی را تسکین دهد. فقط به یاد داشته باشید اگر آلرژی شناخته شده ای به هندوانه دارید، مهم است که از مصرف هندوانه خودداری کنید زیرا می تواند باعث واکنش آلرژیک شود. مانند هر تغییر رژیم غذایی یا نگرانی در مورد آلرژی، بهتر است با یک پزشک مشورت کنید.

5. هندوانه برای درمان یبوست:

هندوانه حاوی فیبر و آب است که می تواند به تنظیم حرکات روده، جلوگیری از یبوست و حمایت از باکتری های سالم روده کمک کند. پس اگر در فصل گرما یبوست را تجربه می کنید بهتر است حتما هندوانه در برنامه غذایی خود قرار دهید.

خواص و مضرات هندوانه

همچنین ببینید:  زردک چیست: خواص و بهترین روش مصرف

6. هندوانه برای فشار خون :

هندوانه منبع خوبی از پتاسیم است که می تواند با مقابله با اثرات سدیم و مایعات اضافی در بدن به کاهش فشار خون کمک کند. همچنین هندوانه عمدتاً آب است (حدود 92 درصد) که می تواند به هیدراتاسیون و کاهش فشار خون به طور غیر مستقیم کمک کند. کم آبی می تواند منجر به افزایش فشار خون شود، بنابراین هیدراته ماندن در فصل گرم سال که بدن آب زیادی از دست می دهد بسیار برای بیماران مبتلا به فشارخون اهمیت دارد.  هندوانه منبع غنی سیترولین است، اسید آمینه ای که می تواند در بدن به آرژنین تبدیل شود. آرژنین می تواند به شل شدن رگ های خونی و بهبود جریان خون کمک کند، که ممکن است فشار خون را کاهش دهد.در حالی که هندوانه ممکن است یک راه حل جادویی واحد برای فشار خون نباشد، گنجاندن آن در رژیم غذایی به عنوان بخشی از یک برنامه غذایی متعادل می تواند به سلامت کلی قلب و عروق کمک کند و به طور بالقوه به تنظیم فشار خون کمک کند. 🌈

 

7- هندوانه برای کلسترول:

آنتی اکسیدان های موجود در هندوانه ممکن است به کاهش کلسترول کمک کند. اگر می خواهید کلسترول خود را کاهش دهید، میان وعده های شیرین خود را با هندوانه شیرین جایگزین کنید. هندوانه به طور طبیعی حاوی لیکوپن است که دارای خواص کاهش دهنده چربی، کاهش کلسترول کل و LDL است.

8. پیشگیری از سرطان:

آنتی اکسیدان ها و کاروتنوئیدهای موجود در هندوانه ممکن است به کاهش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان مانند سرطان روده بزرگ، سینه و پروستات کمک کند.

9. مراقبت از پوست و مو:

ویتامین A و C موجود در هندوانه باعث سلامت پوست و تولید کلاژن می شود.

10. هندوانه برای کاهش وزن :

هندوانه کم کالری و چربی است و آن را به یک میان وعده عالی برای کنترل وزن تبدیل می کند.

11. کمک به ریکاوری بعد ورزش :

اسید آمینه سیترولین هندوانه ممکن است به کاهش درد عضلانی بعد از ورزش کمک کند همچنین در هنگام ورزش بدن آب قابل توجهی را از دست می دهد و جبران آن برای ریکاوری بهتر بسیار ضرروی است پس هندوانه به علت داشتن آب زیاد می توانید گزینه فوق العاده ای برای ورزشکاران در فصل گرما باشند.

12- هندوانه برای سنگ کلیه:

میوه ها و سبزیجات با محتوای آب بالا مانند خیار، گوجه فرنگی و هندوانه نیز دارای سیترات طبیعی هستند. و این خاصیت آن ها مهارکننده های طبیعی سنگ هستند و می توانند بخشی از یک برنامه پیشگیری از سنگ برای کمک به جلوگیری از تشکیل بیشتر سنگ کلیه باشند.

همچنین ببینید:  مضرترین نوشیدنی برای کلیه ها را بشناسید؟

عوارض مصرف هندوانه چیست؟

عوارض و مضرات مصرف هندوانه در این بخش برای شما لیست کردیم که می توانید مطالعه کنید:

1. مشکلات گوارشی:

برخی افراد ممکن است به دلیل محتوای فیبر و آب بالا در هندوانه دچار ناراحتی معده، نفخ یا اسهال شوند.

2. واکنش های آلرژیک:

به ندرت، افراد ممکن است به هندوانه حساسیت داشته باشند که می تواند علائمی مانند کهیر، خارش یا مشکل در تنفس را ایجاد کند.

3. تداخل دارویی هندوانه:

هندوانه به دلیل محتوای بالای آب و ویتامین K ممکن است با برخی داروها مانند رقیق کننده های خون، داروهای دیابت یا داروهای فشار خون تداخل داشته باشد.

4. مضرات هندوانه برای دیابت:

هندوانه حاوی قندهای طبیعی است و مصرف بیش از حد آن ممکن است برای مبتلایان به دیابت یا کسانی که بر میزان مصرف قند خود نظارت می کنند مشکل ساز باشد.

خواص و مضرات هندوانه

همچنین ببینید:  طرز تهیه دسر مقوی و سالم با سیب در طب سنتی + خواص

هندوانه با چی نخوریم

متاسفانه بسیاری افراد هندوانه با مواد غذایی که مصرف آن با هندوانه مضر است مصرف می کنند در این بخش می خواهیم بگویم هندوانه با چی نخوریم:

  • مصرف هندوانه با لبنیات از جمله پنیر های خامه ای، ماست مضر است.
  • مصرف هندوانه با خیار مجاز نیست
  • مصرف هندوانه با گوجه فرنگی مجاز نیست
  • مصرف هندوانه با ماهی باعث مشکلات گوارشی می شود.
  • هندوانه با سرکه هم نباید مصرف شود.

همچنین به یاد داشته باشید مصرف هندوانه بعد از غذا و یا بصورت شکم خالی مضر است. و بهترین زمان مصرف آن چند ساعت بعد از غذا به عنوان یک میان وعده است.

مصلح هندوانه در طب سنتی چیست؟

همانطور که در ویدئو بالا تماشا کردید دکتر علیرضا یارقلی عسل را به عنوان مصلح هندوانه معرفی کردند اما ذکر کردند که بهتر است نه به همراه هندوانه بلکه بعد از مصرف آن بصورت آب عسل میل شود.

در حد اعتدال، هندوانه می تواند یک مکمل مغذی و مفید برای یک رژیم غذایی متعادل است. از آن به عنوان یک میان وعده لذت ببرید، آن را به سالاد اضافه کنید، یا آن را با یک اسموتی تابستانی ترکیب کنید! امیدواریم این پست برای شما مفید واقع شده باشد و شما آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

اشتراک گذاری:

پست‌های پیشنهادی

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمام حقوق برای سایت طبیب گفت محفوط و کپی از مطالب بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.