در چند سال اخیر جراحی های چاقی بسیار افزایش داشته است و بسیاری بخاطر موفق بودن این عمل ها تصمیم به انجام گرفتن آن گرفته اند. دو نوع معروف این جراحی ها اسیلو و بای پس معده نام دارند که هر دو این جراحی های کاهش وزن مزایا و معایب دارند که در این پست می خواهیم درباره مزایا و معایب جراحی لاغری بای پس معده صحبت کنیم.
مزایا جراحی لاغری بای پس معده
در ابتدا با مزایا عمل جراحی بای پس معده برای کاهش وزن آشنا می شویم:
1. کاهش وزن قابل توجه:
جراحی بای پس معده می تواند منجر به کاهش وزن قابل توجهی شود. بیماران در این جراحی از 60 تا 75 درصد از وزن اضافی بدن خود خلاص خواهند شد و تا 18 تا 24 ماه پس از عمل به کاهش وزن ادامه دهند که این مسئله می تواند به بهبود سلامت کلی کمک کند و خطر بیماری های مرتبط با چاقی مانند دیابت، بیماری قلبی و فشار خون بالا را کاهش دهد.
2. رفع برخی بیماری های زمینه ای:
این جراحی می تواند به رفع یا بهبود شرایطی مانند دیابت نوع 2، آپنه خواب، کلسترول بالا و درد مفاصل کمک کند. حتی در برخی شرایط بیماران که فشارخون داشتند بعد این عمل به پیشنهاد دکتر داروهای خود کم یا حذف کردند.
3. مدیریت وزن طولانی مدت:
بسیاری از افراد موفقیت طولانی مدت کاهش وزن را پس از عمل جراحی بای پس معده زمانی که با تغییرات سبک زندگی ترکیب می شود، تجربه می کنند.
4. بهبود کیفیت زندگی:
بیماران اغلب بهبود کیفیت زندگی، عزت نفس و اعتماد به نفس خود را پس از کاهش وزن گزارش می کنند.
5. احساس گرسنگی کمتر:
جراحی بای پس معده می تواند تولید هورمون های القا کننده گرسنگی را کاهش دهد و منجر به کاهش اشتها و بهبود کنترل قسمت غذا شود.
مزایا و معایب جراحی لاغری بای پس معده در طبیب گفت
معایب جراحی لاغری بای پس معده:
معایب جراحی بای پس معده را در بخش دوم باهم بررسی می کنیم
1. تغییر دائمی در آناتومی
جراحی بای پس معده به طور دائم آناتومی معده و روده کوچک را تغییر می دهد، که می تواند عوارض منحصر به فردی ایجاد کند و گزینه های درمانی را تحت تاثیر قرار دهد. این جراحی اندازه این اندام ها را کاهش می دهد،
2. عدم جذب ویتامین ها:
بیماران ممکن است در جذب برخی مواد مغذی دچار مشکل شوند که منجر به کمبود ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامین B12، آهن و کلسیم می شود. این می تواند شما را نیازمند مصرف مکمل مادام العمر کند، البته این موضوع حتما باید توسط پزشک تشخیص داده شود.
3. خطرات جراحی:
مانند هر جراحی دیگری، بای پس معده خطراتی مانند عفونت، لخته شدن خون و واکنش های نامطلوب به بیهوشی را به همراه دارد.
4. سندرم دامپینگ:
سندرم دامپینگ وضعیتی است که در آن غذا، به ویژه مواد غذایی سرشار از قند، پس از صرف غذا خیلی سریع از معده به روده کوچک شما منتقل می شود. سندرم دامپینگ که گاهی تخلیه سریع معده نامیده می شود، اغلب در نتیجه عمل جراحی روی معده یا مری رخ می دهد.
5. سنگ کیسه صفرا:
کاهش وزن سریع بعد از جراحی می تواند خطر ایجاد سنگ کیسه صفرا را افزایش دهد. که شما با مشورت با یک متخصص تغذیه می توانید ریسک این اتفاق را کاهش دهید.
6. تغییر سبک زندگی:
کاهش وزن و حفظ موفقیت آمیز بعد از جراحی بای پس معده نیازمند تغییرات قابل توجهی در سبک زندگی از جمله اصلاح رژیم غذایی و ورزش منظم است.
7. افزایش ریسک ابتلا به سرطان معده
خود جراحی های چاقی بطور مستقیم باعث سرطان نمی شوند ولی هر نوع تغییر در دستگاه گوارش ریسک ابتلا افراد به سرطان را بیشتر می کند از طرفی این عمل باعث رفع چاقی می شود که خود یکی از عامل های خطرناک در ابتلا به بسیاری از بیماری ها است. بای پس معده برای افراد با BMI 40 یا بالاتر، یا افرادd با بی ام آی 35 یا بالاتر که دارای بیماری زمینه ای هستند، توصیه می شود.
اگر شما از طرف پزشک متخصص جزو کاندید عمل کاهش وزن شناخته شدید این یعنی که عمل نکردن شما عوارض بزرگتری از موارد گفته شده در بخش معایب دارد.
توجه داشته باشید که همیشه شما حق انتخاب نوع عمل جراحی برای کاهش وزن را ندارید و در بیشتر اوقات نیاز است که پزشک متخصص تشخیص دهد که چه نوع جراحی برای فرد شما بهتر است که ما در پست زیر بیشتر درباره آن صحبت کردیم. همچنین اگر پزشک تشخیص دهد که شما جزو کاندید عمل نیستید بهتر است آن را انجام ندهید.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)