آیا درمان لوزه سوم بدون جراحی ممکن است؟

آیا درمان لوزه سوم بدون جراحی ممکن است؟ این سوال بسیاری از والدینی است که فرزندانشان لوزه سوم دارند. لوزه‌های متورم می‌توانند برای کودکان خردسال مانند یک مراسم گذران به نظر برسند. با این حال، مجموعه دیگری از لوزه ها، آدنوئیدها، می توانند عفونی شوند. آدنوئیدها در پشت گلو قرار دارند و قسمت کوچکی از سیستم لنفاوی بدن را تشکیل می دهند. در برخی موارد، لوزه ها ممکن است عفونی شوند و سیستم ایمنی بدن کودک را ضعیف کنند و حتی در بسیاری از مواقع آن ها را با مشکل خواب رو به رو کند در این موارد جراحي درمان آدنوييدهاي (لوزه های سوم) متورم است، اما برخي از درمان‌هاي خانگي مي‌توانند به شما كمك كنند.

لوزه سوم (آدنوئیدیت) چیست؟

آدنوئیدها مانند لوزه های پالاتین (لوزه‌هایی در سمت چپ و راست عقب گلو هستند) به دور نگه داشتن باکتری های مضر از بدن کمک می کنند. این کار می تواند برای آدنوئیدها خطرناک باشد و فرصت عفونت را باز کند. آدنوئیدیت به سادگی التهاب آدنوئیدها از یک یا چند عفونت ویروسی یا باکتریایی است. آدنوئیدهای متورم می توانند باعث مشکل در تنفس، گلودرد، خشکی دهان و آپنه خواب شوند. برخی از کودکان کوچکتر به خصوص در شب از طریق دهان نفس می کشند. با گذشت زمان، آدنوئیدهای درمان نشده می توانند بر کیفیت زندگی تأثیر بگذارند.

آیا زمان آن رسیده است که لوزه سوم را حذف کنیم؟

آدنوئیدها معمولاً کودکان را تحت تأثیر قرار می دهند زیرا این غدد لنفاوی در طول سال های نوجوانی کوچک می شوند. با این حال، برخی از بزرگسالان هنوز آدنوئید دارند و ممکن است به آدنوئیدیت مبتلا شوند. پزشکان اغلب آدنوئیدکتومی، برداشتن آدنوئیدها با جراحی را توصیه می کنند. در صورت وجود عفونت های مداوم گوش و گلو، برداشتن جراحی توصیه می شود. گاهی اوقات، آدنوئیدها همراه با لوزه های پالاتین برداشته می شوند. در حالی که موثر است، برخی از بیماران و پزشکان مخالف برداشتن آدنوئید هستند. اعتقاد بر این است که جراحی شانس ابتلا به عفونت ها و ویروس های شدیدتر را در آینده باز می کند. خوشبختانه، چند گزینه مفید برای کاهش تورم و ناراحتی وجود دارد.

همچنین ببینید:  اصلی ترین علائم لوزه سوم کودکان از زبان متخصص گوش حلق بینی

از نوشیدنی های گرم استفاده کنید

تسکین گلو ملتهب می تواند به کاهش درد و حتی از بین بردن برخی از باکتری ها کمک کند. غرغره آب نمک گرم می تواند به تسکین گلو کمک کند و در عین حال شانس تکثیر باکتری ها را به حداقل برساند. چای گرم می تواند به بزرگسالان کمک کند و آب میوه های مخصوص بچه ها می تواند گلو درد را تسکین دهد. نوشیدنی های گرم متفاوتی را با گیاهانی با خواص ضد باکتریایی مانند سیر، ریحان، زردچوبه و زنجبیل بسازید.

معجون عسل و لیمو

ترکیبی از عسل و لیمو برای تسکین و التیام لوزه های سوم عالی است. عسل می تواند یک عامل ضد باکتری و ضد التهابی موثر باشد. آنتی اکسیدان های موجود در لیمو دارای خواص ضد التهابی نیز هستند. یک قاشق چای خوری عسل و لیمو می تواند به خصوص در شب کمک کند. مقدار آن را به یک قاشق غذاخوری برای بزرگسالان افزایش دهید. از عسل برای کودکان زیر 2 سال استفاده نکنید مگر اینکه پزشک توصیه کند.

شستشوی بینی با آب نمک

شستشوی بینی با آب نمک و یا سرم شستشوی ۰.۹ درصد، سبب می‌شود که ازعوامل آلوده و بیماری زا راه یافته به داخل بینی راحت شوید. توجه داشته باشید که بهتر است حتی سرم شستشوی که تهیه می کنید کمی با آب جوش آمده که سرد شده است رقیق کنید تا از خشکی بینی خود جلوگیری کنید.

بخار دادن را امتحان کنید

گزینه‌های مرطوب‌کننده زیادی وجود دارد، اما مرطوب‌کننده‌های خنک‌کننده معمولاً برای افراد مبتلا به التهاب لوزه بهترین تاثیر را دارند. اگر مرطوب‌کننده ندارید، به جای آن دوش آب گرم را امتحان کنید. استنشاق بخار گرم می‌تواند راه هوایی شما را باز کند تا راحت‌تر نفس بکشید. چون مشکل گرفتگی بینی یکی از بزرگترین عوارض لوزه های سوم است.

اسپری بینی می تواند کمک کننده باشد

گاهی اوقات، پزشک می تواند یک اسپری بینی برای کمک به آدنوئیدهای متورم تجویز کند. این اسپری حاوی یک کورتیکواستروئید است که می تواند التهاب و درد را کاهش دهد. استروئید به سن بیمار بستگی دارد. برای کودکان خردسال، استروئیدهای اسپری بینی باید با نظارت دقیق استفاده شوند.

ماءالشعیر طبی

یک لیوان جو پوست کنده سالم را با 15تا 20 لیوان آب با حرارت ملایم، آهسته بجوشانید. به محض شکفته شدن جوها و و پخته شدن (این زمان بطور متوسط 40 تا 60 دقیقه طول میکشد) از روی حرارت برداشته و صاف و سرد کرده نیم گرم بنوشید. از این چهار لیوان بیش از سه لیوان ماءالشعیر به دست میآید که حداکثر دو روز در یخچال قابل نگهداری است و با عسل یا شیره انگور می توان آن را شیرین و مصرف کرد. ماءالشعیر طبی برای رفع التهاب بدن بسیار موثر است فقط کودکان زیر هفت سال نباید بدون تجویز پزشک آن را استفاده کنند و افرادی که به جو حساسیت دارند نباید از این نوشیدنی مصرف کنند.

دمنوش بابونه

مقداری بابونه را بجوشانید و با کمی عسل و لیمو ترکیب کنید و بنوشید. بجز مصرف دمنوش بابونه شما می توانید بگذارید دمنوش ساده بابونه سرد شود سپس آن  را قرقره کنید یا برای شستوشوی بینی از آن بهره بگیرید.

آنتی بیوتیک

آنتی بیوتیک ها گزینه های درمانی مفیدی برای آدنوئیدهای متورم هستند. پزشک یک رژیم دارویی تجویز می کند که می تواند میکروب ها و باکتری های اضافی را از بین ببرد. پزشک بر اساس نوع میکروب می تواند آنتی بیوتیک خاصی را پیشنهاد کند. مصرف آنتی بیوتیک ها، آب زیاد و وعده های غذایی سالم می تواند باکتری ها را درمان کند و در عین حال سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.

نتیجه گیری:

درمان آدنوئیدهای متورم در خانه امکان پذیر است. داروهای ساده مانند آنتی بیوتیک ها و اسپری های بینی کمک می کند. در عین حال، نوشیدنی‌های گرم حاوی ترکیبات ضد باکتری و ضد التهابی می‌توانند بسیار مفید باشند. متاسفانه، حتی این مراحل برای برخی از بیماران کافی نیست. آدنوئیدیت عود کننده می تواند کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار دهد و ممکن است نیاز به برداشتن آدنوئید داشته باشد. با یک پزشک صحبت کنید تا در مورد مزایا و معایب صحبت کنید، اما در ابتدا از امتحان کردن داروهای خانگی شک نکنید. ولی آنتی بیوتیک ها بدون تجویز پزشک استفاده نکنید همچنین یکی از دلایلی که باعث می شود پزشکان تصمیم به جراحی بگیرند جلوگیری از مصرف زیاد آنتی بیوتیک ها است که باعث مقاوت باکتریایی در مقابل آنتی بیتوک ها می شود.

همچنین ببینید:  بهترین فصل برای عمل لوزه سوم از نظر پزشکان

اشتراک گذاری:

پست‌های پیشنهادی

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمام حقوق برای سایت طبیب گفت محفوط و کپی از مطالب بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.