آموزش مهارت های مذاکره به کودکان

آموزش مهارت های مذاکره به کودکان می تواند یک درس ارزشمند زندگی باشد که به آنها کمک می کند موقعیت های مختلف را به طور موثر هدایت کنند. در این پست وبسایت طبیب گفت چند نکته برای آموزش نحوه مذاکره به کودکان را برای شما منتشر کردیم که می تواند به شما کمک کند که مذاکره کردن را به فرزندان خود آموزش دهید.

1. ایفای نقش:

کودکان را تشویق کنید تا در سناریوهای مختلف نقش بازی کنند که در آن مهارت های مذاکره لازم است. این رویکرد عملی می تواند به آنها کمک کند تا پویایی مذاکره را به روشی عملی درک کنند. بازی های مناسب برای ایفای نقش کودکان می تواند شامل موارد زیر باشد.

  • خاله‌بازی
  • پلیس یا کارآگاه
  • آشپز
  • پزشک
  • راننده

در این مدل بازی ها هر کودک نقشی را بر عهده می­‌گیرد (مثلاً من آشپز هستم و تو دستیار آشپز، من دکتر هستم و تو بیمار…). در واقع در این نوع بازی­‌ها از کودک خواسته می ­‌شود خود را در یک موقعیت خیالی تصور کرده و برای حل یک مسأله نقشی را ایفا کند. این امر که افراد خود را شخص دیگری تصور می­‌کنند به آنها اجازه می­‌دهد در مورد شیوه­‌ های متفاوت انجام کارها کنکاش کرده و رفتارهای جدیدی را امتحان کنند که قبلاً تجربه نکرده­‌اند. این بازی ها یک نوع درس بزرگ زندگی هستند.

2. هنر گوش دادن:

اهمیت گوش دادن با دقت به دیدگاه طرف مقابل را در طول مذاکره به کودکان بیاموزید. به آنها نشان دهید که چگونه گوش دادن فعال می تواند به آنها در درک نیازهای طرف مقابل و یافتن راه حل هایی کمک کند که برای هر دو طرف مفید باشد. یکی از خصوصیت های مشترک بسیاری از افراد بزرگ و موفق همین هنر گوش دادن درست است که شما می توانید با بازی های ساده آن را به کودکان بیاموزید در ادامه چند تا از این بازی ها را به شما معرفی می کنیم.

  • گوش دادن و نقاشی کردن (یک داستان برای کودک تعریف کنید و از کودک خود بخواهید که آن را نقاشی کند.)
  • داستان و سوال (یک داستان کوتاه برای کودک تعریف کنید و در انتها از او بخواهید که درباره داستان سوال های بپرسد)
  • بازی چشم بسته (چشم کودک را ببندید و با راهنمایی کلامی جهت‌ها، راست و چپ او را برای پیدا کردن شیاء مورد نظر راهنمایی کنید. برای اینکه ذهن او را بیشتر روی گوش دادن آماده کنید سعی کنید راهنمایی خود را به شکل دو قدم به چپ یا سه قدم به عقب و… بیان کنید.)
همچنین ببینید:  آیا شیر برای گلودرد مفید است؟ پاسخ کامل و علمی

آموزش مهارت های مذاکره به کودکان

3. راه حل های برد-برد:

بر مفهوم یافتن راه حل های برد-برد که در آن هر دو طرف درگیر در مذاکره احساس رضایت از نتیجه داشته باشند، تأکید کنید. این به کودکان ارزش سازش و همکاری را می آموزد. شما در  سبک مذاکره برد – برد علاوه بر اینکه موقعیت خود را سنجیده و مورد بررسی قرار می‌دهید،  باید موقعیت و منافع طرف مقابل را نیز ارزیابی کنید. در نهایت نتیجۀ مذاکره برد-برد باید به گونه‌ای باشد که طرفین رضایت کامل و 100 درصدی داشته باشند. مثال دو کودک اسباب بازی مختلفی دارند و هرکدام دوست دارند با اسباب بازی دیگری بازی کنند و یک مذاکره برد-برد بین آن شکل می گیرد و اسباب بازی خود را بهم قرض می دهند و هردو از این مسئله راضی هستند.

4. آموزش قاطعیت به کودکان:

قاطعیت یکی از کلیدهای مهم و اصلی داشتن اعتماد به نفس در زندگی و مذاکرات است. باید به کودکان آموزش دهید با اطمینان نیازها و ترجیحات خود را در طول مذاکره بیان کنند و در عین حال به دیگران احترام بگذارند. برای آموزش قاطعیت به کودکان شما باید ابتدا تعریف درست برخی کلمات را به آموزش دهید مثل تعریف خط قرمز، احترام، ادب،گذشت، دوستی، خودخواهی، نه گفتن، اشتباه کردن، حق نپذیرفتن و… تعریف درست این کلمات می تواند به کودکان در داشتن قاطعیت کمک کند. مثال از نه گفتن کودکان در مسائلی که محل مذاکره هستند حمایت کنید مثل پوشیدن یک لباس خاص، دوست نداشتن یک درس خاص همچنین به کودکان توضیح دهید که ما تنها مسئول احساسات و رفتار خود هستیم، و نمی توانیم رفتار و واکنش های دیگران را کنترل کنیم.

همچنین ببینید:  مزایای ختنه از نظر علمی چیست؟

5. مهارت های حل مسئله:

به کودکان بیاموزید که چگونه مسائل اساسی را در مذاکره شناسایی کنند و راه حل های خلاقانه ای را برای حل آنها بنویسند. آنها را تشویق کنید که خارج از چارچوب فکر کنند و گزینه های مختلف را در نظر بگیرند. بازی های مختلفی برای تقویت رشد مهارت حل مسئله وجود دارد که چند تا از آن ها در ادامه می توانید مشاهده کنید.

  • پازل (پازل از جمله بازی هایی است که باید متناسب با سن کودک انتخاب شود تا بتواند به مهارت حل مسئله اش کمک کند)
  • بازی خانوادگی تو چیکار می‌کردی اگه! (به کودک بگویداگر داخل یک جزیره گیر کنی و بدونی که حداقل تا دو روز آینده کسی به کمکت نمیاد. چطوری می‌تونی با وسایل اطرافت یک پناهگاه بسازی؟)
  • بازی ماز (بازی ماز برای کودکان پازلی محسوب که مجموعه ای از مسیر ها یا یک مسیر پر پیچ وخم را نشان می دهد که به هدفی منجر می شود. جالب است بدانید اولین طراحان این بازی مصریان بودند که از مسیر های پرپیچ و خم به منظور مخفی کردن ثروت ها و گنج های موجود اختراع کردند که بعد ها این مسیر پرپیچ و خم را برای سرگرمی و بازی استفاده می شود.)
  • پانتومیم یا ادابازی (به اجرای نمایش بی‌کلام فقط با استفاده از حرکات بدن پانتومیم می گویند که در بین خانواده های ایرانی چند سالی است تبدیل به بازی محبوبی شده است. این بازی برای کودکان هم بسیار مفید است.)
  • بازی تفاوت های تصویر (یک بازی بسیار مفید برای کودکان که بسیاری از مهارت های آن ها تقویت می کند بازی پیدا کردن تفاوت تصویر است)
همچنین ببینید:  وزن نرمال کودک یک ساله دختر و پسر باید چند باشد؟

آموزش مهارت های مذاکره به کودکان

6. تاکید بر احترام :

اهمیت احترام به مرزها، نظرات و احساسات طرف مقابل را در طول مذاکره به کودکان القا کنید. آنها را تشویق کنید که مودب و مودب باشند حتی زمانی که ممکن است با طرف مقابل موافق نباشند. بزرگترین روش یاد دادن احترام به کودکان این است که پدر و مادر ابتدا به خود و سپس به فرزند خود احترام بگذارند.

با آموزش مهارت‌های مذاکره به کودکان از سنین پایین، می‌توانید آن‌ها را برای هدایت تعارضات، دفاع از خود و ایجاد روابط قوی‌تر بر اساس ارتباط مؤثر و درک متقابل توانمند کنید. همیشه دنبال این نباشید که کلامی همه چیز را به کودکان و نوجوانان آموزش دهید گاهی شما فقط با انجام رفتار درست می توانید بسیاری از مفهوم ها را به کودکان آموزش دهید.

اشتراک گذاری:

پست‌های پیشنهادی

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمام حقوق برای سایت طبیب گفت محفوط و کپی از مطالب بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.