علت داغ شدن کف پا و سوزن سوزن شدن چیست؟ داغ شدن پا که به عنوان سندرم سوزش پا هم نیز شناخته می شود، مشکلی است که با احساس گرما یا سوزش در پاها مشخص می شود. علت دقیق داغ شدن پا همیشه مشخص نیست، اما میتواند با تعدادی از بیماریهای زمینهای مرتبط باشد. ما در این پست 20 علت داغ شدن کف پا و سوزن سوزن شدن پا در طب سنتی و طب نوین را برای شما منتشر کردیم که در ادامه می توانید مشاهده کنید.
آنچه در ادامه مشاهده خواهید کرد:
Toggleعلت داغ شدن کف پا و سوزن سوزن شدن در طب سنتی
علت داغ شدن کف پا و سوزن سوزن شدن در طب نوین
در اینجا 20 علت داغ شدن کف پا و سوزن سوزن شدن پا را با شما به اشتراک گذاشتیم که در ادامه می توانید مطالعه کنید:
1- نوروپاتی محیطی:
این وضعیتی است که بر اعصاب پا تأثیر می گذارد و می تواند علائم مختلفی از جمله سوزش، سوزن سوزن شدن و بی حسی را ایجاد کند.
2- دیابت:
دیابت یکی از علت های شایع داغ شدن کف پا و سوزن سوزن شدن آن است که به آن نوروپاتی دیابتی هم می گویند که به تدریج در بیماران دیابتی ایجاد می شود و دلیل اصلی آن بالا بودن طولانی مدت قند خون است. در حالی که هیچ درمان قطعی برای آن ندارد، مدیریت سطح قند خون می تواند پیشرفت آن را کند کرده و از عوارض آن جلوگیری کند. نوروپاتی دیابتی عارضه جدی و شایع دیابت نوع 1 و 2 است.
اگر دیابت دارید و متوجه بی حسی، سوزن سوزن شدن، درد یا ضعف در دست ها یا پاهای خود شدید، باید به پزشک عمومی یا متخصص داخلی مراجعه کنید.
3- کم کاری تیروئید:
علت داغ شدن کف پا و سوزن سوزن شدن می تواند کم کاری تیروئید باشد؟ بله، کم کاری تیروئید، وضعیتی که در آن غده تیروئید شما هورمون تیروئید کافی تولید نمی کند، گاهی اوقات می تواند باعث احساس سوزش در پاها شود. این اغلب به دلیل آسیب عصبی یا گردش خون ضعیف است که می تواند با کم کاری تیروئید همراه باشد.
4- کمبود ویتامین:
اعصاب سالم برای عملکرد صحیح به ویتامین ها و مواد معدنی خاصی نیاز دارند. به عنوان مثال، سطوح پایین ویتامین B12 و فولات می تواند منجر به نوروپاتی شود ، که می تواند باعث شود در پاهای خود احساس گرما کنند. طبق تحقیقات، دلایل کمبود این ویتامین ها عبارتند از:
- رژیم غذایی ضعیف
- شرایط معده از جذب جلوگیری می کند
- شرایط روده از جذب جلوگیری می کند
- داروهای خاص
- بارداری
- سرطان
- کم خونی داسی شکل
5- سوء مصرف الکل:
مصرف بیش از حد الکل می تواند به اعصاب محیطی شما آسیب برساند و منجر به وضعیتی به نام نوروپاتی الکلی شود. مواد مغذی خاصی برای عملکرد صحیح اعصاب ضروری هستند. الکل در بدن با سطوح این مواد مغذی در بدن تداخل می کند و می تواند به عملکرد صحیح اعصاب آسیب برساند. علت داغ شدن کف پا و سوزن سوزن شدن می تواند الکل هم باشد پس اگر مصرف الکل دارید بهتر است آن را از رژیم غذایی خود حذف کنید.
6. بارداری
در دوران بارداری، بدن تغییرات هورمونی قابل توجهی را تجربه می کند که منجر به تغییر دمای بدن و پاهای متورم و داغ می شود. این تغییرات عموماً موقتی هستند و با بازگشت تدریجی سطح هورمون ها به حالت عادی پس از زایمان برطرف می شوند.
7- برخی داروها:
برخی داروها، مانند داروهای شیمی درمانی یا داروهای ضد رتروویروسی که برای درمان HIV استفاده می شوند، می توانند باعث آسیب عصبی شده و منجر به داغ شدن پا شوند.
8- گردش خون ضعیف:
گردش خون ضعیف در پا می تواند باعث ایجاد طیف وسیعی از علائم از جمله پاهای داغ شود.
9- سندرم تونل تارسال
سندروم تونل تارسال چیست؟ تصور کنید یک تونل در مچ پای خود دارید، به نوعی مانند یک جاده کوچک زیر پوست خود. این تونل دارای چیزهای مهمی مانند اعصاب و عروق خونی است که به احساس و حرکت پای شما کمک می کند. گاهی اوقات، این تونل ممکن است فشرده یا له شود. هنگامی که این اتفاق می افتد، اعصاب داخل ممکن است تحت فشار قرار گیرند. این باعث می شود شما در انگشتان پا احساس درد، سوزن سوزن شدن یا بی حسی داشته باشید. این می تواند مانند زمانی باشد که برای مدت طولانی در یک وضعیت می نشینید و پای شما به خواب می رود باشد.
آیا می دانستید که از هر 10000 نفر یک نفر ممکن است به سندرم تونل تارسال مبتلا شود؟ این بدان معناست که بسیار رایج نیست، اما برخی افراد مشکل سندروم تونل تارسال را دارند که می تواند علت داغ شدن کف پا و سوزن سوزن شدن پاهای شما هم باشد.
10- مسمومیت با فلزات سنگین
مسمومیت با سرب، جیوه یا آرسنیک حتی در موارد خفیف می تواند منجر به احساس سوزش در دست ها و پاها شود. هنگامی که به اندازه کافی از این فلزات در بدن جمع می شوند تا سمی شوند، شروع به جایگزینی سایر مواد مغذی ضروری می کنند که برای عملکرد صحیح اعصاب ضروری هستند.
11- بیماری های کلیه
کلیه های شما سموم را از خون شما فیلتر می کنند و سطح الکترولیت ها را متعادل می کنند. افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیه معمولاً دچار عدم تعادل الکترولیت در خون خود می شوند زیرا کلیه های آنها به خوبی کار نمی کنند که می تواند منجر به آسیب عصبی شود.
12- سندرم گیلن باره (GBS)
سندرم گیلن باره (GBS) زمانی است که سیستم دفاعی خود بدن، که معمولا به مبارزه با بیماری کمک می کند، گیج می شود و در عوض شروع به حمله به اعصاب می کند. به بدن خود مانند یک تیم ابرقهرمانی فکر کنید که از شما محافظت می کند. گاهی اوقات، این تیم به اشتباه فکر می کند اعصاب (سیم هایی که به شما کمک می کنند حرکت و احساس کنید) افراد بدی هستند و سعی می کنند با آنها مبارزه کنند.
فردی GBS دارد، ممکن است در بازوها و پاهای خود احساس ضعف، سوزن سوزن شدن یا بی حسی کند. هر سال از هر 100000 نفر، 1 نفر به سندرم گیلن باره مبتلا می شود این بیماری بسیار شایع نیست اما می تواند علت داغ شدن کف پا و سوزن سوزن شدن باشد.
13- عفونت قارچی
بیماری پای ورزشکار یک عفونت قارچی شایع است که بیشتر دوست دارید در نواحی گرم و مرطوب پوست رشد کند. و علائم قرمزی و خارش پوست همراه با درد داغ سوزش دارد می تواند یکی دیگر از دلایل داغی کف پا باشد.
14- شیمی درمانی
شیمی درمانی شکل تهاجمی دارو درمانی شیمیایی است که برای درمان سرطان استفاده می شود. از آنجایی که برای از بین بردن سلولهای در حال رشد سریع در بدن استفاده میشود، این درمان همچنین میتواند منجر به آسیب عصبی شود. اگر آسیب عصبی در پاهای شما اتفاق بیفتد، ممکن است دچار سوزش و گزگز شوید.
15- یائسگی
یائسگی می تواند باعث شود که شما علائم مختلفی را تجربه کنید. یکی از آنها پاهای داغ است. این نتیجه تغییرات هورمونی است که در بدن اتفاق می افتد.
16- اریترومالژی
اریترومالژیا یک بیماری بسیار نادر است که در آن افراد درد سوزشی، گرمی، قرمزی و تورم به ویژه در دستها و پاها را تجربه میکنند. در بسیاری از موارد، علت بیماری هرگز پیدا نمی شود. در برخی موارد، دلیل ژنتیکی است.
17- سارکوئیدوز
سارکوئیدوز یک بیماری التهابی است که در آن گرانولوم ها یا توده های سلولی در اندام های مختلف تشکیل می شوند و باعث التهاب می شوند. علائم بیماری بر اساس قسمتی از بدن که تحت تاثیر قرار گرفته متفاوت است. اگر سیستم عصبی شما تحت تاثیر قرار گرفته باشد، ممکن است پاها را داغ و سوزش کند و همچنین تشنج، کاهش شنوایی و سردرد را تجربه کنید.
18- بیماری شارکو ماری توث
بیماری شارکو ماری توث یک بیماری ارثی و ژنتیکی است . زمانی اتفاق میافتد که جهشهایی در ژنها وجود داشته باشد که بر اعصاب پا، پاها، دستها تأثیر میگذارد. این اختلال عصبی باعث آسیب به رشته های عصبی حسی می شود. گاهی اوقات می تواند منجر به احساس سوزن سوزن شدن یا سوزش در دست ها و پاها شود.
19- یائسگی
یائسگی می تواند باعث شود که شما علائم مختلفی را تجربه کنید. یکی از آنها داغ کف پا است. این نتیجه تغییرات هورمونی است که در بدن اتفاق می افتد که می تواند علت داغ شدن کف پا و سوزن سوزن شدن پا شود.
20- واسکولیت
واسکولیت یا التهاب رگ های خونی می تواند از طریق زخم، ضخیم شدن و تضعیف دیواره رگ های خونی باعث آسیب شود. هنگامی که جریان خون به سمت پا مسدود می شود، می تواند باعث درد، سوزن سوزن شدن و آسیب بافت شود.
تشخیص علت داغ شدن کف پا و سوزن سوزن شدن
اولین گام در تشخیص علت داغ شدن کف پا و سوزن سوزن شدن مراجعه به پزشک است.
معاینه فیزیکی
پزشک از شما در مورد سابقه پزشکی، داروها، ویتامینها و مکملهایی که مصرف میکنید و سابقه سلامت خانوادهتان سؤالاتی می کند. آنها همچنین می خواهند در مورد علائمی که تجربه می کنید بدانند: از چه زمانی شروع شده اند و آیا چیزهایی وجود دارد که آنها را تحریک یا تسکین دهد؟
آزمایشات خون
یکی از بهترین روش های تشخیص علت داغ شدن کف پا و سوزن سوزن شدن پا آزمایشهای خون است که می تواند کمبود ویتامین، دیابت، اختلال عملکرد کبد یا کلیه، عفونت، اختلالات متابولیک یا علائمی که نشان میدهد سیستم ایمنی بدن شما رفتار غیرعادی دارد را نشان دهد و به پزشک در تشخیص درست علت داغ شدن کف پا و سوزن سوزن شدن آن کمک کند.
تست نوار عصب و عضله
آزمایش عصب و عضله که به عنوان الکترومیوگرافی (EMG) و مطالعه هدایت عصبی (NCS) نیز شناخته می شود، روشی است که میزان عملکرد عضلات و اعصاب شما را اندازه گیری می کند:
الکترومیوگرافی (EMG)
فعالیت الکتریکی عضلات شما را در زمان استراحت و زمانی که آنها را منقبض می کنید اندازه گیری می کند. یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی برای اندازه گیری فعالیت الکتریکی، سوزن های کوچکی را به عضلات شما وارد می کند. این آزمایش میتواند به تشخیص بیماریهایی مانند سندرم تونل کارپ، عصب فشرده و دیستروفی عضلانی کمک کند.
مطالعه هدایت عصبی (NCS)
اندازه گیری سرعت و خوبی سیگنال های الکتریکی از طریق اعصاب شما. یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی حسگرهایی را روی پوست شما قرار می دهد و یک تکانه الکتریکی خفیف از طریق آنها برای تحریک اعصاب شما ارسال می کند. سپس سرعت و ثبات پاسخ عصب ثبت می شود. این آزمایش می تواند به شناسایی آسیب عصبی کمک کند.
بیوپسی عصبی:
نمونه کوچکی از بافت عصبی برداشته میشود تا ببینیم آیا آسیب دیده است یا خیر. با این حال، معمولاً از این کار اجتناب می شود زیرا می تواند به اعصاب آسیب بیشتری وارد کند و آزمایشات دیگر معمولاً ابتدا انجام می شود. این روش به عنوان آخرین راه
تصویربرداری
تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI):
MRI میتواند نشان دهد که آیا اعصاب ستون فقرات به هر طریقی تحت فشار قرار میگیرند و باعث میشود پاهای شما احساس گرما کنند.
سی تی اسکن (CT):
سی تی اسکن می تواند نشان دهد که آیا تنگی کانال نخاعی (تنگی نخاع)، فتق دیسک، تومورها یا سایر مشکلات استخوانی وجود دارد که می تواند باعث مشکلات عصبی شود.
داغ شدن پا چگونه درمان می شود؟
برای درمان ابتدا باید علت داغ شدن کف پا و سوزن سوزن شدن پا را تشخیص داد بعد بسته به علت اصلی درمان متفاوت خواهد بود. در بیشتر موارد، درمان بیماری زمینه ای می تواند به گرم شدن پا کمک کند. به عنوان مثال، در مورد نوروپاتی دیابتی، درمان شامل تنظیم سطح قند خون است. اگر داغ شدن پاها به دلیل آسیب عصبی باشد، جلوگیری از پیشرفت آسیب عصبی بسیار مهم است. پزشک شما می تواند تعدادی دارو برای درمان احساسات دردناک ناشی از نوروپاتی تجویز کند.
نتیجه گیری:
اگر دچار مشکل داغی کف پا هستید، مهم است که با متخصص داخلی یا پزشک خانواده خود صحبت کنید تا علت داغ شدن کف پا و سوزن سوزن شدن مشخص شود سپس یک برنامه درمانی مناسب برای شما تهیه می شود. اگر علاقمند به این هستید که با راهکار های طب ایرانی برای درمان داغی کف پا آشنا شوید می توانید به لینک پست پیشنهادی بالای این صفحه مراجعه کنید. پست علت داغ شدن کف پا و سوزن سوزن شدن چیست؟ را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
منابع:
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)