کینوا، نامی که در سالهای اخیر مترادف با سلامت و تغذیه شده است، دانهای باستانی است که دارای تاریخ غنی در هم تنیده با فرهنگ آند در آمریکای جنوبی، به ویژه در مناطقی مانند بولیوی، پرو، اکوادور و شیلی است. ، دانه های کینوا بیش از 5000 سال پیش توسط تمدن اینکاها به عنوان یک غذای مقدس مورد احترام بودند. و امروز، با پیشرفت علم و بررسی دانه های کینوا به این نتیجه رسیدن که این دانه ها جزو سوپر فود های جهانی هستند و استفاده از آن در سراسر جهان به شدت علاقمند پیدا کرده است. در این پست وب سایت طبیب گفت خواص کینوا را با شما به اشتراک می گذاریم.
آنچه در ادامه مشاهده خواهید کرد:
Toggleحقایق تغذیه ای
کینوا (تلفظ “keen-wah”) در میان غلات منحصر به فرد است. در حالی که به عنوان یک غلات کاذب در نظر گرفته می شود مشابه گندم سیاه و تاج خروس دارای ریز مغذی های قابل توجهی شبیه غلات سنتی است. یک فنجان کینوا پخته شده (تقریباً 185 گرم) دارای:
- کالری: 222
- پروتئین: 8 گرم (پروتئین کامل حاوی هر 9 اسید آمینه ضروری)
- چربی: 3.55 گرم
- کربوهیدرات: 39 گرم
- فیبر: 5 گرم
- ویتامین ها و مواد معدنی ضروری: فولات، منیزیم، آهن، روی و منگنز.
این مجموعه چشمگیر از مواد مغذی باعث می شود کینوا نه تنها غذایی برای پر کردن بشقاب شما باشد، بلکه به سلامت کلی کمک کند. به ویژه نقش آن به عنوان یک منبع پروتئین گیاهی مهم است و آن را به یک عنصر اصلی برای گیاهخواران و وگان هایی تبدیل می کند که به دنبال تامین نیازهای غذایی خود بدون تکیه بر محصولات حیوانی هستند.
خواص کینوا برای سلامتی
خواص کینوا فراتر از تصورات است در مطالعات متعدد نشان داده شده است که گنجاندن کینوا در رژیم غذایی شما می تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد در ادامه مهم ترین خواص کینوا را به شما معرفی می کنیم:
آنتی اکسیدان بالا:
کینوا حاوی فلاونوئیدهایی مانند کورستین و کامفرول است که نشان داده شده است که دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی هستند، بنابراین به طور بالقوه خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش می دهند.
سلامت دستگاه گوارش:
محتوای فیبر بالای آن تا حد زیادی از بسیاری از غلات مانند برنج قهوه ای فراتر رفته و به بهبود سلامت و منظم بودن گوارش کمک می کند.
خواص کینوا برای کاهش وزن
چگونه کینوا به کاهش وزن کمک می کند؟ فیبر و پروتئین غنی در رژیم غذایی باعث افزایش متابولیسم می شود و این باعث می شود کینوا برای کاهش وزن مفید باشد . کینوا پخته شده حاوی پنج گرم فیبر غذایی در هر فنجان است. خوردن غذاهای با فیبر بالا اغلب قسمتی است که فرد در تلاش برای کاهش وزن است.
سلامت قلب:
فیبر موجود در کینوا می تواند به کنترل سطح کلسترول و قند خون کمک کند و خطر ابتلا به دیابت و بیماری قلبی را کاهش دهد. کینوا سرشار از آنتی اکسیدان است که می تواند از آسیب به قلب و سایر اندام ها جلوگیری کند. رژیم غذایی سرشار از آنتی اکسیدان با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است. همچنین پتاسیم کینوا می تواند به تنظیم فشار خون کمک کند.
خواص کینوا برای زنان
خواص کینوا برای سلامت زنان چیست؟ کینوا منبع عالی فولات است که برای تشکیل DNA و جلوگیری از نقص لوله عصبی در دوران بارداری حیاتی است، همراه با مواد معدنی ضروری مانند آهن و منیزیم که برای سلامت زنان بسیار توصیه می شود.
خواص کینوا برای مردان
تخمین زده میشود بیشتر مردان مقدار توصیه شده فیبر را مصرف نمیکنند. دریافت نکردن فیبر کافی می تواند بر سلامت شما تأثیر بگذارد، از جمله با افزایش خطر ابتلا به بیماری های مزمن. کینوا حاوی منیزیم، پتاسیم، آهن، فیبر و فولات است. همچنین کینوا در حل مشکل اختلال نعوظ در مردان می تواند مفید باشد.
جایگزین بدون گلوتن:
کینوا بطور طبیعی بدون گلوتن است و یک گزینه بی خطر برای کسانی است که به گلوتن حساسیت دارند و جایگزینی عالی برای غلاتی مانند گندم است.
خواص کینوا برای کلیه
کینوا با مشخصات غذایی چشمگیر و فواید تقویت کننده کلیه در مرکز توجه قرار دارد . این غلات باستانی یک پروتئین کامل است، به این معنی که حاوی تمام نه اسید آمینه ضروری است که بدن شما به آن نیاز دارد. همچنین سرشار از فیبر، آهن و منیزیم است که به عملکرد سالم کلیه کمک می کند.
انواع کینوا
انواع مختلفی از کینوا وجود دارد، اما رایج ترین آنها سفید، قرمز و سیاه است:
1. کینوا سفید:
رایج ترین و همه کاره ترین نوع، با بافت خامه ای و طعم ملایم و چمنی است. اغلب در محصولات پخته شده و دسرها استفاده می شود.
2. کینوا قرمز:
کوچکتر و جویدنی تر از کینوا سفید، با طعمی آجیلی. پس از پخت به خوبی شکل خود را حفظ می کند و برای سالادهای سرد ایده آل است.
3. کینوا سیاه:
عطر و طعم واضح تری دارد و هنگام پخته شدن سفت تر باقی می ماند. کمی شیرین تر از انواع دیگر است و رنگ سیاه خود را حفظ می کند.
4. کینوا سه رنگ:
ترکیبی از کینوا سفید، قرمز و سیاه.
5. تکه های کینوا:
دانه های کینوا با صاف کردن دانه های کینوا تهیه می شوند، دانه های کینوا سریعتر از غلات کامل پخته می شوند و اغلب در غذاهای صبحانه استفاده می شوند.
6.آرد کینوا:
آرد بدون گلوتن است که می توان از آن در پخت استفاده کرد.
کاربرد کینوا در آشپزی
کینوا علاوه بر فوایدی که برای سلامتی دارد، در آشپزخانه نیز می درخشد. طعم لطیف آجیلی و بافت جویدنی آن به آن اجازه می دهد تا به طور یکپارچه در انواع ظروف جا بیفتد. چه به عنوان پایه ای برای سالاد استفاده شود، چه افزودنی دلچسب به سوپ ها، یا حتی به عنوان یک جایگزین عالی برای برنج یا پاستا، پتانسیل آشپزی کینوا بسیار زیاد است. می توان آن را گرم یا سرد میل کرد، به کاسه صبحانه با میوه ها و آجیل تبدیل کرد، یا حتی مانند پاپ کورن برای یک میان وعده منحصر به فرد میل کرد.
برای تهیه کینوا، قبل از پختن آن به نسبت دو به یک با آب، آن را بشویید تا ساپونینهای باقیمانده (ترکیبات طبیعی که میتوانند طعم تلخی ایجاد کنند) از بین بروند. تنها در 15 دقیقه، کینوا می تواند به یک نیروگاه کرکی تبدیل شود که آماده جذب طعم ادویه ها یا مواد همراه است.
طرز تهیه کینوا با سبزیجات
یکی از ترکیب های فوق العاده کینوا با سبزیجات است شما می توانید کینوا با سبزیجات گفته شده در ویدئو بالا تهیه کنید و از خواص کینوا بهره ببرید.
نتیجه گیری
همانطور که در پست خواص کینوا خوانید، کینوا یک سوپرفود است و قراردادن آن در رژیم غذایی یک ضرروت است مخصوص در بچه هایی که در سنین رشد هستند می توانند از این دانه شگفت انگیز بهره ببرند. اگر درباره خواص کینوا یا روش های استفاده از آن سوالی دارید حتما سوال خود را برای ما ارسال کنید.
سوالات متداول درباره خواص کینوا
در این بخش سعی کردیم سوالات پرتکرار درباره کینوا را پاسخ دهیم چناچه جواب سوال خود را در این بخش پیدا نکردید می توانید در بخش دیدگاه پست خواص کینوا سوال خود را مطرح کنید و سپس جواب آن را در همین بخش مشاهده کنید.
آیا کینوا برای کاهش وزن بهتر از برنج است؟
کینوا دارای اسید آمینه و پروتئین است که برنج سفید و قهوه ای فاقد آن است. بنابراین، کینوا گزینه بهتری برای افرادی است که سعی در کاهش وزن دارند . مقدار فیبر موجود در کینوا بیشتر از فیبر موجود در برنج است که باز هم کینوا را به گزینه سالم تری تبدیل می کند.
آیا خوردن هر روز کینوا اشکالی ندارد؟
یک مطالعه توسط دانشکده بهداشت عمومی هاروارد بیان کرد که خوردن روزانه یک کاسه کینوا ممکن است خطر مرگ زودهنگام ناشی از سرطان، بیماری قلبی، بیماری های تنفسی، دیابت و سایر بیماری های مزمن را تا 17 درصد کاهش دهد .
آیا کینوا یک پروبیوتیک است یا پری بیوتیک؟
مطالعات آزمایشگاهی نشان داده اند که کینوا دارای اثر پری بیوتیک است، که باعث تقویت رشد باکتری های مفید و تولید اسیدهای چرب زنجیره کوتاه (SCFA) می شود. پس یکی دیگر از خواص کینوا همین پری بیوتیک بودن
آیا کینوا برای موهای شما مفید است؟
کینوا حاوی ویتامین E است که پوست سر را تغذیه می کند، با شوره سر مبارزه می کند و یک تقویت کننده مو خوب است. ویتامین E همچنین به کاهش شکستگی مو به دلیل گره خوردن کمک می کند. در دسترس بودن چند ماده معدنی ضروری در کینوا (کلسیم، آهن، فسفر) به حفظ رطوبت روی پوست سر و جلوگیری از شوره سر کمک می کند.
آیا کینوا برای دیابتی ها مفید است؟
کینوا مکمل خوبی برای یک رژیم غذایی متعادل برای افراد مبتلا به دیابت است . این می تواند به افراد مبتلا به دیابت کمک کند تا قند خون خود را مدیریت کنند، زیرا سرشار از مواد مغذی و قند کم است. رژیم غذایی فرد می تواند نقش مهمی در پیشگیری و مدیریت دیابت داشته باشد.
کدام کینوا بهتر است؟
اگر تا به حال کینوا نخورده اید، حتما پیشنهاد می کنم ابتدا کینوا سفید را امتحان کنید زیرا ملایم ترین طعم را دارد. یا ممکن است به دنبال ترکیبی از کینوا قرمز، سیاه و سفید باشید تا تا حد امکان آنتی اکسیدان بیشتری دریافت کنید. سطوح این مواد مفید با توجه به رنگ دانه ها متفاوت است (قرمز بالاترین میزان را دارد) اما هر نوع آن را کنید نگران نباشید از خواص کینوا بهرمند خواهید شد.
کینوا کربوهیدرات است یا پروتئین
کینوا یک کربوهیدرات بدون گلوتن و غلات کامل و همچنین یک پروتئین کامل است (به این معنی که حاوی هر 9 اسید آمینه ضروری است). بیشتر این اطلاعات به خوبی شناخته شده است. اما وقتی صحبت از این می شود که آیا کینوا یک غلات کامل است یا خیر، بسیاری از مردم گیج می شوند.
حتما باید کینوا را قبل از پختن خیس کنیم؟
به طور خلاصه، نه، نیازی نیست کینوا را خیس کنید. با این حال، گفته می شود که انجام این کار باعث حذف اسید فیتیک می شود، که ممکن است هضم کینوا را برای افراد آسان تر کند . اگر فقط می خواهید طعم تلخ کینوا را از بین ببرید، آن را حدود یک دقیقه زیر آب سرد بشویید.
سالم ترین راه برای خوردن کینوا چیست؟
بهترین روش برای بهره بردن از خواص کینوا چیست؟ کینوا را با یک سس آووکادو در سالاد بریزید. کینوا منبع کاملی از پروتئین است و افزودنی عالی برای سالادهای سالم است. ترکیبی از فیبر، پروتئین و چربی های سالم می تواند یک سالاد سبک را به یک غذای قوی تبدیل کند.
پخت کینوآ چقدر طول می کشد؟
کینوا، آب و نمک را در یک قابلمه متوسط بجوشانید، سپس حرارت را کم کنید و بدون درب آن را بجوشانید تا نرم شود. این معمولاً حدود 15 دقیقه طول می کشد. پس از پخت، آن را از روی حرارت بردارید و روی آن را بپوشانید و بگذارید 5 دقیقه بماند. بعد آماده سرو یا اضافه کردن به سالاد یا غذا های دیگر است.
کینوا را با چه چیزی ترکیب کنیم؟
کینوا دارای کربوهیدرات است، بنابراین ترکیب مقداری پروتئین اضافی مانند ( تخم مرغ، عدس، لوبیا، توفو، مرغ)، چربی (روغن زیتون، آجیل، کره، پنیر) و در حالت ایده آل، نوعی میوه اضافه کنید یا سبزیجات (کلم بروکلی، توت، کدو، اسفناج) را با آن اضافه کنید.
منابع:
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)