طرز تهیه شربت جلاب در برنامه طبیب با دکتر یارقلی متخصص طب سنتی را در این پست برای شما منتشر کردیم. اگر اسم جلاب و خواص آن را شنیده اید حتما در پی درست کردن آن هستید برای همین امروز یکی از روش های اصلی تهیه جلاب نوشیدنی پرخاصیت را برای شما قرار دادیم. این شربت در سراسر خاورمیانه دارای محبوبیت بسیار زیادی است و بسیاری از کشور های همسایه آن را در ماه مبارک رمضان استفاده می کنند و اما در ایران قدیم این نوشیدنی بیشتر در مهمانی ها استفاده می شد اما کمک جای خود را به نوشیدنی های مضر شرکتی داد که نه تنها خاصیتی ندارد بلکه دارای که مضرات هم هستند. با اینکه در حال حاضر تهیه این نوشیدنی ارزان نیست اما می تواند هر چند وقت یکبار آن را تهیه و مصرف کرد مخصوص در فصل های گرم سال بجای نوشیدن آب سرد زیاد می توانند از این شربت خوشمزه استفاده کرد.
آنچه در ادامه مشاهده خواهید کرد:
Toggleمواد لازم برای تهیه جلاب
مواد لازم برای تهیه جلاب در این ویدئو را برای شما در ادامه قرار خواهیم داد اما اگر می خواهید در اندازه های کمتر یا بیشتر استفاده کنید می توانید مقدار گلاب را سه برابر عسل، شکر یا نبات بگیرید.
- گلاب: نیم لیتر
- زعفران: نیم مثقال
- نبات، عسل یا شکر: یک لیوان
طرز تهیه شربت جلاب در برنامه طبیب
ابتدا یک ظرف پیرکس را انتخاب کنید و نیم لیتر گلاب را به همراه زعفران به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید و اجازه دهید حدود 20 دقیقه روی حرارت بماند سپس می توانید صاف کنید و سپس نبات اضافه اضافه کنید یا اینکه بدون صاف کردن نبات را اضافه کنید و اجازه دهید شربت به قوام بیاد همچنین کف های شربت سعی کنید با قاشق بگیرید تا شربت بهتری داشته باشید و در آخر بعد از اینکه شربت به قوام کافی رسید اگر آن را در مرحله قبل صاف نکردید اجازه دهید خنک شود و سپس صاف کنید و در یخچال نگهداری کنید.
5 روش مصرف شربت جلاب
همانطور که در دکتر علیرضا یارقلی روش های مصرف شربت جلاب بستگی به خودتان دارد از جمله بهترین روش های مصرف شامل موارد زیر می شود:
- اضافه کردن به آب: در تابستان می توانید مقداری شربت را به آب خنک اضافه کنید و بنوشید.
- مصرف یک تا دو قاشق شربت جلاب: شما می توانید همچنین جلاب بصورت خالی اندازه یک قاشق یا دو قاشق در طول روز یا شب مصرف کنید.
- پایه شربت های دیگر: همچنین جلاب را می توانید به عنوان پایه سایر شربت های استفاده کنید.
- ترکیب با عرقیجات: ترکیب جلاب و با عرقیجات گیاهی دیگر مثل کاسنی، بیدمشک یکی دیگر از روش های مصرف جلاب است.
- جلاب با چای: اضافه کردن مقداری شربت جلاب به چای می توانید طعم و رنگ بهتری به چای های شما دهد.
مثل همه مواد غذایی دیگر در مصرف این نوشیدنی هم نباید زیادروی کنید و زنان باردار هم نمی توانند از این نوشیدنی استفاده کنند.
خواص شربت جلاب
در ادامه برای شما چند تا از خواص اصلی این نوشیدنی خوشمزه و گوارا را قرار دادیم:
- نشاط آور
- تقویت کننده عمومی بدن
- مقوی کبد
- مقوی اعصاب
- مقوی قلب
- مقوی معده
- کمک به درمان افسردگی
- رفع ضعف عمومی
- تقویت قوای جنسی
- مفید برای اضطراب
- کمک به رفع بی خوابی
چه کسانی نباید جلاب مصرف کنند
چه کسانی نباید جلاب را مصرف کنند، بطور عمومی جلاب برای اکثر افراد بی خطر است اما برخی از بیماران و خانم های باردار بهتر است از این نوشیدنی استفاده نکنند چون ممکن است مضرات آن خیلی بیشتر از فواید آن برای این دست از افراد باشد:
- خانم های باردار
- زخم های گوارشی
- افراد مبتلا به اسهال
- افراد مبتلا به بی اختیاری ادرار
- خونریزی های شدید قاعدگی
- افراد دیابتی
- افراد دارای فشارخون بالا کنترل نشده بهتر است در صورت اینکه مصرف کردن و دچار افزایش فشارخون شدند از مصرف این نوشیدنی خوددداری کنند.
اگر این شربت خوشمزه را تهیه کردید حتما نظرات خود را درباره تاثیر مصرف آن برای ما در بخش دیدگاه بنویسید و همچنین روش تهیه خود را با ما به اشتراک بگذارید. استفاده از شکر و نبات در افراد سرد گرم مزاج توصیه شده است و استفاده از عسل برای افراد گرم مزاج، پس به این موضوع دقت کنید. همچنین مثل هر نوشیدنی دیگر مصرف بیش از حد جلاب هم می توانید مضرات داشته باشد پس همیشه مصرف این نوشیدنی در حد اعتدال نگهدارید.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)