امروز در طبیب گفت در خدمت شما هستیم با معرفی خواص چای ماسالا، این نوشیدنی در کشور های هند و ژاپن و نپال بسیار محبوب است و از ترکیب ادویه ها و مواد مختلف تهیه می شود که به بدن انسان کمک می کند تا از بیماری های مختلف جلوگیری کند و تناسب اندام خود را حفظ کنند در ادامه این پست بیشتر درباره خواص ماسالا صحبت می کنیم.
آنچه در ادامه مشاهده خواهید کرد:
Toggleچای ماسالا چیست؟
چای ماسالا را می توان یک چای طعم دار معرفی کرد، اصطلاح “ماسالا” به ترکیب ادویه های مورد استفاده در چای اشاره دارد. ادویه ها معمولاً شامل دارچین، هل، زنجبیل، میخک و فلفل سیاه و غیره هستند. انتخاب ادویه ها و نسبت آنها بسته به منطقه، ذائقه شخصی و سنت های فرهنگی می تواند بسیار متفاوت باشد. این چای توانسته از خیابان های هند به سراسر جهان راه پیدا کند و تبدیل به یک نوشیدنی محبوب جهانی شود. امروزه چای ماسالا در کشورهای بریتانیا، کانادا، استرالیا و ایالات متحده، اغلب در رستورانها، کافهها سرو میشود.
انواع مختلف چای ماسالا
همانطور که در بخش قبل گفتیم این چای بسته به منطقه ای که تهیه می شود دارای دستور های تهیه مختلفی است، تنوع چای ماسالا را می توان در مناطق و فرهنگ های مختلف یافت. برخی از انواع محبوب چای ماسالا در جهان عبارتند از:
- چای لاته ماسالا: یک نوع کفدار و شیری رنگ که در غرب رایج شده و اغلب در کافیشاپها سرو میشود.
- ماسالا ادویه دار: ادویه های اضافی مانند بادیان، رازیانه و جوز هندی اضافه می شود تا طعم پیچیده تری ایجاد کند.
- ماسالا زنجبیل: بر طعم تند و تند زنجبیل تاکید دارد.
- چای ماسالا با نعناع: به جای شکر سفید از ژاگر (قند نیشکر تصفیه نشده) استفاده می کند و طعم روستایی و خاکی تری ایجاد می کند.
- چای ماسالا کره ای: روغن حیوانی گی که یک نوع روغن حیوانی است و سرمنشا آن به هند باستان بازمیگردد را در تهیه ماسالا استفاده می کنند.
خواص چای ماسالا برای سلامتی
برسیم به موضوع اصلی این پست که درباره خواص چای ماسالا برای سلامتی است، در این بخش تلاش کردیم برترین خواص این چای را با شما به اشتراک بگذاریم پس در ادامه همراه ما باشید:
1. بهبود سلامت قلب
چای ماسالا می تواند با کاهش فشار خون و سطح کلسترول به بهبود سلامت قلب کمک کند. چای سیاه، که پایه چای ماسالا است، حاوی فلاونوئیدهایی است که به آرامش رگ های خونی و بهبود جریان خون کمک می کند. همچنبن دارچین، یکی از مواد تشکیل دهنده چای ماسالا، به عنوان یکی از ادویه های دارویی ضروری برای کاهش کلسترول مضر در بدن ما شناخته شده است.
2. به کاهش وزن کمک می کند
در کشور ما بیشتر چای ماسالا به عنوان یک مکمل مفید در برنامه غذایی کاهش وزن می شناسند. و علت اصلی آن هم بخاطر این است که سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد. مشخص شده است که دارچین، به ویژه، با تغییر پاسخ بدن به انسولین، متابولیسم را افزایش می دهد، که می تواند منجر به کاهش وزن شود. برخی ادویه ها مانند فلفل هندی و زنجبیل ممکن است به کاهش گرسنگی و افزایش احساس سیری کمک کنند و پیروی از رژیم کاهش وزن را آسان تر کنند. همچنین برخی مطالعات نشان می دهد که ترکیب ادویه ها و چای سیاه ممکن است فرآیندهای چربی سوزی بدن را به ویژه در ناحیه شکم تحریک کند. در همین حال، اگر چای ماسالا را برای کاهش وزن می نوشید، از مصرف شکر زیاد خودداری کنید زیرا می تواند اثر معکوس داشته باشد.
3. تقویت سیستم ایمنی:
چای ماسالا به دلیل دارچین و برگ های ریحان به عنوان بهترین تقویت کننده ایمنی طبیعی در تمام دوران شناخته می شود. این به پیشگیری از بیماری های خاص کمک می کند و دارای چندین مزیت پزشکی است. دارچین و ریحان قرن هاست که برای جلوگیری از حملات قلبی جدی، لخته شدن خون و سایر عوارض استفاده می شود. میخک همچنین سیستم ایمنی بدن ما را بهبود می بخشد. مزایای این چای ماسالا آن را به یکی از محبوب ترین نوشیدنی های موجود تبدیل کرده است.
4. خواص چای ماسالا برای سرماخوردگی
اگر سرماخوردگی، یک فنجان چای ماسالا می تواند به کاهش علائم سرماخوردگی یا احتمالاً پیشگیری کامل از آن کمک کند. خواص ضد ویروسی چای سیاه ممکن است به درمان بیماری های رایج مانند سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کند. زنجبیل دارای ویژگی های ضد باکتریایی است که می تواند به درمان عفونت هایی مانند گلودرد استرپتوکوکی کمک کند. علاوه بر این، دارچین، هل و میخک دارای ویژگیهای ضد باکتریایی و ضد میکروبی هستند و در صورت سرماخوردگی، چای ماسالا را به گزینهای ایدهآل تبدیل میکند.
5. خواص ماسالا برای پیشگیری از سرطان
از دیگر خواص ماسالا پیشگیری از سرطان است، طبق تحقیقات مختلف، چای ماسالا به دلیل خواص آنتی اکسیدانی خود تا حدی به پیشگیری از سرطان کمک می کند. ادویه هایی مانند برگ ریحان، میخک و دارچین انرژی بدن را برای مبارزه با سلول های سرطانی تامین می کنند. سلولهای سرطانی زمانی اتفاق میافتند که سلولهای شورشی تکثیر میشوند و به سایر بافتهای سالم و DNA آسیب میرسانند. این ممکن است با نوشیدن منظم چای ماسالا کنترل شود.
6. خاصیت چای ماسالا برای جلوگیری از دیابت
دیابت یکی از شایع ترین بیماری های امروزی است و در صورت عدم درمان به موقع می تواند کشنده باشد. نوشیدن چای ماسالا بدون شیر و شکر می تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد، متابولیسم را افزایش داده و سطح قند خون را مدیریت کند. این کار را با افزایش پاسخگویی انسولین بدن انجام می دهد. همچنین سطح قند خون را کاهش می دهد.
7. تسکین استرس:
ترکیب ادویه های موجود در چای ماسالا، به ویژه هل و دارچین، اثر آرام بخشی بر ذهن و بدن دارد. می تواند به کاهش سطح استرس، تقویت آرامش و بهبود کیفیت خواب کمک کند.
8. بهبود سیستم گوارش:
مزایای چای ماسالا همچنین شامل حفظ سلامت سیستم گوارشی است. یکی از مزایای فراوان چای ماسالا این است که به سلامت روده شما کمک می کند. چای ماسالا شامل هل، میخک و دارچین است که دارای ترکیبات ضد باکتریایی است که به پیشگیری از اختلالات گوارشی ناشی از عفونت های باکتریایی کمک می کند. به همین ترتیب، زنجبیل و فلفل سیاه به تولید آنزیم های گوارشی کمک می کنند. آنها به عنوان یک کاتالیزور برای تجزیه چربی ها و پروتئین ها عمل می کنند. تاثیر خنک کنندگی و طراوت بر بدن دارد. اگر مشکلات گوارشی دارید، چای ماسالا را با هل بنوشید تا تولید بزاق را تحریک کند.
9. کمک به سلامت پوست و مو:
از دیگر خواص چای ماسالا هم کمک به سلامت پوست و مو است. آنتی اکسیدان ها و پلی فنول های موجود در چای ماسالا ممکن است به کاهش علائم پیری مانند چین و چروک و خطوط ریز کمک کند و در عین حال باعث رشد سالم مو می شود.
10- اثرات ضد التهابی:
ادویه های موجود در چای ماسالا، به ویژه زردچوبه، دارای خواص ضد التهابی است که می تواند به کاهش التهاب در بدن کمک کند. این می تواند به کاهش خطر بیماری های مزمن مانند آرتریت و سایر شرایط التهابی کمک کند.
11. خواص آنتی اکسیدانی:
چای ماسالا سرشار از آنتی اکسیدان است که به خنثی کردن رادیکال های آزاد در بدن کمک می کند. این می تواند به کاهش خطر بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی، سرطان و سکته کمک کند و همچنین بدن را تقویت می کند که از بیماری های ویروسی مانند کرونا، سرماخوردگی و آنفولانزا در امان بماند.
نتیجه گیری درباره خواص چای ماسالا برای سلامتی:
چای ماسالا در طول سالیان متمادی تکامل قابل توجهی داشته است، از آغاز ساده آن در هند تا محبوبیت جهانی آن. سازگاری این نوشیدنی با طعم های مختلف و سنت های فرهنگی آن را به نوشیدنی محبوب در سراسر جهان تبدیل کرده است. چای ماسالا چه گرم و چه سرد، با شیر یا بدون آن سرو شود دارای خواص و مزه بی نظیری است. اگر دنبال روش یکی از خوشمزه ترین نوع های این چای هستید پیشنهاد می کنم پست زیر را مشاهده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)