زرده تخم مرغ چه ویتامینی دارد؟ زرده تخم مرغ حاوی بیشتر کالری، چربی، ویتامین ها و مواد معدنی تخم مرغ است. زرده همچنین طعمدارترین قسمت تخممرغ است و معمولاً برای تقویت طعم و چسباندن مواد در دستور غذاها استفاده میشود .
زرده تخم مرغ چه ویتامینی دارد؟
زرده تخم مرغ چه ویتامینی دارد؟ زرده تخممرغ سرشار از ویتامین و مواد مغذی ضروری است، از جمله کلسیم، فسفر، روی، امگا 3 و ویتامینهای B7، B12، A، E، D ، K و B4 که هرکدام از ویتامین ها نقش اساسی در سلامتی دارد. که در ادامه پست زرده تخم مرغ چه ویتامینی دارد با نقش آن ها در سلامتی آشنا می شویم.
1. ویتامین A:
زرده یک منبع غنی از کاروتنوئیدهای محلول در چربی؛ مانند لوتئین و زآگزانتین است که از چشمها در برابر آسیب محافظت میکند و خطر ابتلا به آبمروارید را کاهش میدهد.
2. ویتامین D:
تخم مرغ حاوی یکی از بالاترین مقادیر ویتامین D در بین مواد غذایی مختلف است. یک عدد تخم مرغ آب پز بزرگ نزدیک به 50 IU ویتامین دی دارد. مقدار مورد توصیه شده برای مصرف ویتامین دی در روز 600 IU است. این ویتامین برای سلامت استخوان، عملکرد سیستم ایمنی و جذب کلسیم مهم است.
3. ویتامین B12:
یک تخم مرغ آب پز شده حدود 0.6 میکروگرم B12 دارد. این 25 درصد ویتامین ب 12 مورد نیاز روزانه شما است. اما شما باید تخم مرغ را کامل بخورید. بیشتر B12 از زرده به دست می آید. ب 12 برای تولید گلبول های قرمز خون، عملکرد عصبی و سنتز DNA بسیار مهم است.
4. کولین (B4):
زرده تخم مرغ حاوی حدود 60 درصد از مقدار توصیه شده روزانه کولین (ویتامین B4) را تشکیل میدهد. این ویتامین از رشد مغز، عملکرد کبد و حرکت عضلات پشتیبانی می کند.
5. سلنیوم:
تخم مرغ تخم مرغ همچنین یک منبع خوبی از سلنیوم است. یک تخم مرغ بزرگ و سفت آب پز 15 میکروگرم از این ماده مغذی را تامین می کند. این معادل 27 درصد از نیاز روزانه شما به سلنیوم است. سلنیوم آنتی اکسیدانی است که از سلول ها در برابر آسیب محافظت می کند.
6. بیوتین (ویتامین B7):
در یک عدد تخم مرغ آب پز کامل حدود 10 میکروگرم ویتامین B7 وجود دارد. بزرگسالان و نوجوانان میتوانند روزانه 30 تا 100 میکروگرم بیوتین مصرف کنند. کودکان زیر هفت سال هم می توانند تا 25 میکروگرم بیوتین در روز مصرف کنند. همچنین نوزادان تا کودکان 3 سال هم 10 تا 20 میکروگرم در روز میتوانند بیوتین مصرف کنند. این ویتامین نقش بسیار مهمی برای سلامت مو، پوست و ناخن دارد.
7. امگا 3
تخم مرغ یکی از منابع بسیار خوب غذایی برای جذب اسیدهای چرب امگا 3 است. یک عدد تخم مرغ بطور متوسط 125 میلی گرم امگا 3 دارد. مؤسسه های حوزه سلامت مصرف 1.1 تا 1.6 گرم اسیدهای چرب امگا 3 در روز را پیشنهاد می کنند. اگر علاقمند هستید که بهترین منابع غذایی حاوی امگا 3 را بشناسید به پست زیر سر بزنید.
8. کلسیم
همانطور که در ابتدا پست زرده تخم مرغ چه ویتامینی دارد؟ به شما گفتیم کلسیم یکی از دیگر از ویتامین های موجود در زرده تخم مرغ است. یک تخم مرغ بزرگ و سفت آب پز حدود 25 میلی گرم کلسیم دارد. بزرگسالان باید حدود 1000 تا 1200 میلی گرم در روز کلسیم مصرف داشته باشند.
9. ویتامین E
زرده تخم مرغ حاوی مقادیر خوبی ویتامین E است (اما نه سفیده تخم مرغ). مقدار ویتامین E در هر زرده تخم مرغ بسته به رژیم غذایی مرغ بین 0.5 تا 25 میلی گرم است.
10. روی یا زینک
یک تخم مرغ آب پز بزرگ حاوی 0.53 میلی گرم روی است که این مقدار 4.8٪ نیاز روزانه برای مردان، 6.6٪ نیاز روانه برای زنان را تامین می کند.
11. فسفر
زرده تخم مرغ می تواند سرشار از فسفر باشد، هر یک عدد تخم مرغ آب پز کامل حاوی 95 میلی گرم فسفر است. فسفر به فیلتر کردن مواد زائد در کلیه ها کمک می کند و نقش اساسی در نحوه ذخیره و استفاده بدن از انرژی ایفا می کند. همچنین به کاهش درد عضلانی بعد از تمرین کمک می کند.
12. ویتامین k
یک زرده تخم مرغ می تواند بین 67 تا 192 میکروگرم ویتامین K2 داشته باشد. البته این مقدار بستگی به آنچه مرغ می خورد دارد. امروزه بیشتر غذای مرغ با ویتامین K غنی شده است و این مقدار به تخم مرغ می رسد. اما این مقدار در مرغ هایی که از ذرت یا رژیم غذایی حاوی سویا تغذیه می کنند ویتامین k کمتری دارند.
امیدواریم با پست زرده تخم مرغ چه ویتامینی دارد؟ به شما کمک کرده باشیم که خواص زرده تخم مرغ را بیشتر شناخته باشید. مطالعات اخیر نشان می دهد که خوردن به طور متوسط یک تخم مرغ در روز، از جمله زرده، بی خطر است. اما در برخی افراد از جمله کسانی که مشکلات قلبی، کلیوی و دیابت دارند توصیه می شود در طول هفته بیشتر از 3 زرده تخم مرغ مصرف نکنند.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)