خواص شلغم در طب سنتی و نوین

امروز در بخش خواص مواد غذایی طبیب گفت در خدمت شما هستیم با معرفی خواص شلغم، این سبزی ریشه ای ساده نه تنها طعمی منحصر به فرد به غذاها می بخشد، بلکه فواید تغذیه ای فراوانی هم داراست. بیایید به خواص شلغم بپردازیم و بفهمیم که چرا این همه پزشکان توصیه به مصرف آن می کنند اگر دنبال جواب این سوال هستید در ادامه همراه ما باشید.

خواص شلغم در طب سنتی

در ویدیو بالا شما توضیحات رامین تاجبخش استاد و محقق طب سنتی می توانید تماشا کنید. یکی از بزرگترین خواص شناخته شده شلغم در طب سنتی خاصیت آنتی بیوتیکی است که در درمان گلودرد و سرماخوردگی بسیار موثر است که در بالا نحوه درست استفاده از شلغم برای بهره بردن از این خاصیت توضیح داده شده است.

  • مزاج شلغم در طب سنتی گرم‌ و تر است.
  • برای نرم کردن سینه و رفع سرفه بسیار مفید است.
  • سبب تقویت بینایی، تقویت اشتها و تقویت قوای جنسی و ازدیاد منی می‌شود.
  • شلغم ادرارآور است و در درمان سنگ کلیه و مثانه و سخت ادرار کردن مؤثر است.

کاوش در خواص شلغم

شلغم با نام علمی Brassica rapa subsp. راپا، در کنار کلم، کلم پیچ و کلم بروکلی به خانواده سبزیجات چلیپایی تعلق دارد. شلغم با سابقه ای به هزاران سال پیش و حضور در غذاهای مختلف در سراسر جهان، جایگاه مهمی در حوزه کشاورزی، هنرهای آشپزی و تغذیه به دست آورده است. بیایید سفری را برای کشف اسرار و شگفتی های شلغم فروتن آغاز کنیم.

مواد مغذی شلغم

شلغم کالری کمی دارد و سرشار از مواد مغذی ضروری است که آن را به انتخابی سالم برای کسانی تبدیل می کند که به دنبال بهبود رژیم غذایی خود هستند. آنها سرشار از فیبر، ویتامین های C، K و B6 و همچنین مواد معدنی مانند پتاسیم و منگنز هستند. فراوانی آنتی اکسیدان های موجود در شلغم می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از سلول های شما در برابر آسیب کمک کند.

همچنین ببینید:  11 تا از خواص چای ماسالا که احتمالا نمی دانستید!

یک فنجان مکعب شلغم خام حاوی موارد زیر است:

36.4 کالری
1.17 گرم پروتئین
0.13 گرم چربی
8.36 گرم کربوهیدرات، شامل 4.66 گرم شکر
2.34 گرم فیبر
39 میلی گرم (میلی گرم) کلسیم
0.39 میلی گرم آهن
14.3 میلی گرم منیزیم
35.1 میلی گرم فسفر
0.13 میکروگرم (mcg) ویتامین K
87.1 میلی گرم سدیم
0.351 میلی گرم روی
27.3 میلی گرم ویتامین C
19.5 میکروگرم فولات

خواص شلغم

کمک به هضم غذا

شلغم به دلیل محتوای فیبر بالایی که دارد برای سلامت دستگاه گوارش مفید است. فیبر به تنظیم حرکات روده کمک می کند، از یبوست جلوگیری می کند و میکروبیوم روده سالم را تقویت می کند. گنجاندن شلغم در رژیم غذایی می تواند به هضم بهتر و سلامت کلی روده کمک کند.

تقویت سیستم‌ایمنی

شلغم حاوی مقدار زیادی از ویتامین C و اسید اسکوربیک است. این دو، تقویت‌کننده‌های مهمی برای سیستم ایمنی بدن ما هستند. ویتامین C می‌تواند تولید سلول‌های سفید خون و آنتی‌بادی‌ها را افزایش دهد. همچنین به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان عمل می‌کند و مشکلات مزمن سلامتی مانند سرطان و بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.

خواص شلغم در کمک به کاهش وزن

شلغم، از انواع سبزیجات کم‌کالری و غیرنشاسته‌ای، با شاخص گلایسمی پایین است. بنابراین خوردن آن، کم‌ترین تاثیر را بر سطح قند خون شما دارد. این خواص شلغم، به کاهش وزن شما کمک می‌کند؛ البته اگر در یک رژیم غذایی مناسب قرار گرفته باشد.

 کمک به کاهش فشار خون

بر اساس نتایج یک مطالعه، مواد غذایی حاوی نیترات‌‌های رژیمی‌ مانند شلغم و کلم برگ سبز (کولارد)‌، ممکن است مزایای گوناگونی برای سلامت عروق خونی داشته باشند. این مزایا شامل کاهش فشار خون و جلوگیری از چسبیدن پلاکت‌‌ها به هم در خون است. اما باید به این نکته نیز اشاره کرد که خطرات بلندمدت داشتن یک رژیم غذایی حاوی نیترات زیاد و تأثیر آن بر سلامت قلب و عروق هنوز مشخص نیست. به‌طور کلی، یک رژیم غذایی غنی از میوه‌ها و سبزیجات اثرات مثبتی بر فشار خون دارد. تا آنجا که در رژیم غذایی DASH که پزشکان برای کاهش فشار خون طراحی کرده‌اند، میوه‌ها و سبزیجات نقش مهمی را ایفا می‌کنند. شلغم همچنین حاوی پتاسیم است که با افزایش دفع سدیم از بدن و کمک به گشاد کردن عروق خونی، باعث کاهش فشار خون می‌شود.

همچنین ببینید:  فواید بادام هندی: گنجینه‌ای برای سلامتی قلب و استخوان‌ها

کاربرد شلغم در آشپزی

یکی از خواص بارز شلغم، تطبیق پذیری آن در پخت و پز است. آنها را می توان تفت داد، له کرد، سرخ کرد یا حتی به صورت خام در سالاد میل کرد. شلغم طعم بی نظیری به غذاها می بخشد و به خوبی با گیاهان و ادویه جات مختلف ترکیب می شود. از سوپ‌ها و خورش‌ها گرفته تا سرخ‌کرده‌ها و گراتن‌ها، وقتی صحبت از ترکیب شلغم در وعده‌های غذایی‌تان به میان می‌آید، امکانات بی‌پایانی است.

نتیجه گیری: درباره شلغم

قبل اینکه بریم سراغ نتیجه گیری بگیم که برگ‌های شلغم هم مورد مصرف قرار می‌گیرند ولی نسبت به خود شلغم خواص و ارزش غذایی کمتری دارد. در نتیجه، شلغم بسیار بیشتر از یک سبزی ریشه است. آنها نمادی از انعطاف پذیری، تغذیه و خلاقیت در دنیای آشپزی هستند. شلغم از انواع مختلف آن گرفته تا فواید غذایی و نمادهای فرهنگی، همچنان افراد را در سراسر جهان مجذوب و الهام بخش می کند. شلغم چه در یک خورش دلپذیر، چه یک سالاد خوش طعم یا یک غذای خوش طعم، یک تجربه حسی لذت بخش را ارائه می دهد که از مرزها و نسل ها فراتر می رود. شگفتی شلغم را در آغوش بگیرید و از جادویی که این سبزی بی ادعا به سفره شما می آورد لذت ببرید.

اشتراک گذاری:

پست‌های پیشنهادی

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تمام حقوق برای سایت طبیب گفت محفوط و کپی از مطالب بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.