این روزها در اکسپلور اینستاگرام پر از محتوایی است که می گویند برنج را كه ميپزىد براى يکبار بخورید و دوباره آن را به هیج وجه گرم نكنید چون این کار خطرناک است. پس با برنج مانده چه کنیم؟ پیشنهاد پزشک درباره این سوال چیست. در ادامه این پست طبیب گفت همراه ما باشید.
آنچه در ادامه مشاهده خواهید کرد:
Toggleبا برنج مانده چه کنیم؟
شما اگر برنج را در یخچال نگهداری کنید میتوانید گرمش کنید و دوباره آن را مصرف کنید. اما گر درست از برنجهای مانده نگهداری نشود مثلآ دردمای اتاق برای مدت طولانی بماند، ممکن باعث بیماریهای گوارشی مثل باکتری Bacillus cereus در شما شود. این باکتری حتی پس از گرمکردن دوباره از بین نمیرود و میتواند منجربه مسمومیت غذایی شما بشود. علائم ابتلا به این باکتری می تواند شامل اسهال و استفراغ شدید بعد چند دقیقه تا چند ساعت بعد برنج مانده باشد.
باکتری باسیلوس سرئوس چیست؟
باسیلوس سرئوس نوعی باکتری گرم مثبت و میله ای شکل است که معمولاً در خاک و در دستگاه گوارش حیوانات یافت می شود. عضوی از جنس باسیلوس است و به دلیل توانایی آن در تولید انواع سموم و آنزیم ها شناخته شده است.
باسیلوس سرئوس اغلب با مسمومیت غذایی همراه است، زیرا می تواند سمومی تولید کند که باعث استفراغ و اسهال می شود. این باکتری می تواند مواد غذایی، به ویژه برنج پخته شده و سایر غذاهای نشاسته ای را آلوده کند و می تواند برای مدت طولانی در حالت خاموش زنده بماند. هنگامی که غذا دوباره گرم یا پخته می شود، باکتری ها فعال می شوند و سموم تولید می کنند که منجر به مسمومیت غذایی می شود.
باسیلوس سرئوس همچنین به تولید سمی به نام سرولید معروف است که یک قی آور قوی است که می تواند باعث استفراغ و اسهال شدید شود. این باکتری همچنین می تواند سموم دیگری مانند همولیزین ها و لیپازها را تولید کند که می تواند به پوشش روده آسیب برساند و منجر به التهاب شود.
علاوه بر نقش آن در مسمومیت غذایی، باسیلوس سرئوس همچنین کاربردهای بالقوه ای در بیوتکنولوژی و پزشکی دارد. به عنوان مثال می توان از این باکتری برای تولید آنزیم ها و سایر ترکیباتی که کاربردهای صنعتی و دارویی دارند استفاده کرد. علاوه بر این، تحقیقات نشان داده است که باسیلوس سرئوس می تواند به عنوان یک پروبیوتیک برای بهبود سلامت روده و تقویت سیستم ایمنی استفاده شود.به طور کلی، باسیلوس سرئوس یک باکتری جذاب و پیچیده است که نقش مهمی در محیط زیست و سلامت انسان دارد.
پیشنهاد پزشکان به نگهداری صحیح برنج مانده چیست؟
پس با برنج مانده چه کنیم؟ پاسخ پزشکان چیست؟ برای جلوگیری از تشکیل باکتری باسیلوس سرئوس، بهتر است برنج باقیمانده را پس از آن که خنک شد، سریعاً در یخچال بگذارید و هنگام گرمکردن دوباره مطمئن شوید که برنج به طور یکنواخت و کامل گرم شود. همچنین فراموش نکنید برنج پخته شده را بیشتر از سه یا چهار روز در یخچال نگهداری نکنید.
شما همچنین می توانید با برنج های باقی مانده خود پفک خانگی درست کنید اگر نمی دانید چطور این کار را انجام دهید در پست زیر روش تهیه پفک با برنج پخته را به شما آموزش دادیم حتما تماشا کنید و برای دوستان خود آن را ارسال کنید.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)